Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Liselere Geçiş Sistemi başvuruları bugün sona eriyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresi bugün sona eriyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-29 10:51:34

Liselere Geçiş Sistemi başvuruları bugün sona eriyor

2023-2024 eğitim öğretim yılında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında eğitim gören 8. sınıf öğrencileri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla 2 Haziran'da merkezi sınava katılacaklar.

Sınav başvuruları, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştiriliyor ve katılım isteğe bağlı. Başvurularını elektronik ortamda ücretsiz olarak yapabilecek olan öğrenciler, okul müdürlüklerinden başvuru işlemleri hakkında rehberlik alabilecekler. Başvurular, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınav, her alanda 8. sınıf öğretim programlarındaki kazanımları temel alarak öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek.

Sınavın birinci oturumu Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruyla başlayacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek ve öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgeleri gönderilmeyecek.

Haber Ara