Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

LGS deprem bölgesinde yapılacak mı? Adana'da, Şanlıurfa'da, Malatya'da, Gaziantep'te 2023 LGS sınavı yapılacak mı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2023 sınav takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Buna göre LGS sınavı 4 Haziran'da yapılacak. YKS sınavının depremden etkilenen bölgelerde yapılmayacağı açıklanmıştı. LGS sınavına girecek olan öğrenciler ve aileleri de LGS deprem bölgesinde yapılacak mı? Adana'da, Şanlıurfa'da, Malatya'da, Gaziantep'te 2023 LGS sınavı yapılacak mı? sorularına yanıt ararken MEB'den açıklama geldi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-13 11:10:50

LGS deprem bölgesinde yapılacak mı? Adana'da, Şanlıurfa'da, Malatya'da, Gaziantep'te 2023 LGS sınavı yapılacak mı?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ülke genelinde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildi. Uzun süre kapalı kalan okullar yavaş yavaş açılırken merkezi sınavlara ilişkin takvimler de açıklanmaya başlandı. Hayalini kurdukları lisede eğitim göremek isteyen öğrencilerin girmeye hazırlandıüı 2023 LGS sınavının tarihi belli oldu. Buna göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı 4 Haziran'da yapılacak. Geçtiğimiz günlerde YKS sınavının depremin vurduğu illerde yapılmayacağı açıklanmıştı. Peki LGS deprem bölgesinde yapılacak mı? Adana'da, Şanlıurfa'da, Malatya'da, Gaziantep'te 2023 LGS sınavı yapılacak mı?

LGS deprem bölgesinde yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS 2023 sınavının tüm illerde yapılacağını açıkladı. Depremin etkilediği illerde de LGS sınavı yapılacak.

Adana'da, Şanlıurfa'da, Malatya'da, Gaziantep'te 2023 LGS sınavı yapılacak mı?

Özer yaptığı açıklamada "LGS kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacak" dedi. Bakan Özer açıklamasında "Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'daki öğrencilerimiz için de özel önlemler aldık. 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecekler. Bu durumda olan öğrencilerimiz, başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilecekler. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava gireceği okulları Bakanlık olarak belirleyeceğiz." dedi.

2023 LGS sınavı ne zaman?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer büyük bir heyecanla beklenen LGS sınavının takvimini açıkladı. Özer açıklamasında "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

LGS'de 2. dönem konularından soru çıkacak mı?

2023 LGS'de 8'inci sınıfın ikinci dönem konularından soru çıkmayacağı açıklandı. Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunun 13 Mart Pazartesi günü "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacağı belirtildi.

LGS 2023 başvuruları başladı mı?

2023 LGS başvuruları için tarih, 13 Mart'ta yayımlanacak başvuru kılavuzu sonrasında belli olacak.

Haber Ara