Dolar

32,4860

Euro

34,6908

Altın

2.409,06

Bist

10.045,74

Harvard MBA

Harvard Business School’da okumak isteyen öğrenciler ve yetişkinler, iki yıllık bir MBA eğitimi almak istediklerinde bazı başvuruları gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 17:37:27

Harvard MBA

Okul öğrencilerine küresel ölçekte bir topluluğa katılma fırsatını sunarken hayat boyu öğrenme modelini teşvik etmekte ve her yaş grubunda eğitim almak isteyenlere fırsatlar yaratmaktadır. Harvard MBA Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? Sorusuna yanıt arayan kullanıcılar için derlediğimiz yazımızda bu okulda verilen MBA eğitiminin içeriğinden, nasıl kayıt olunabileceğine değin geniş bir yelpazede sorulara yanıt vermeye çalıştık.

İşletme yüksek lisans eğitimi adı verilen eğitimlerde öğrencilere 4 yıllık bir üniversitenin ardından yüksek lisans yapma şansı tanınır. Bu eğitimleri veren okullardan biri de Harvard Üniversitesi'dir. Bu programdan yararlanan öğrenciler uluslararası düzeyde kabul görürler.

İşletme yüksek lisans programlarına duyulan ihtiyacı tarihsel süreçler belirlemiştir. Sanayi Devrimi öncesi insanlar toprağa bağlı bir yaşam sürerken bu koşullar Sanayi Devrimi ile değişmiştir. Makinelerin insan yaşamına dahil olması yeni iş kollarını doğurmuş ve eğitimli insana olan ihtiyaçlar şekillenmiştir.

Sanayi toplumlarının ihtiyacı olan iş gücü, sadece işçilerle sınırlı kalmadı. Yönetim kadroları da bu gelişmelerden nasibini aldı ve şirketlerin yöneticilere olan ihtiyaçları arttı. Bunun için bilimsel metotlarla eğitim almış bir iş gücü açığı oluştu.

1908 yılında Harvard Business School ilk MBA programını bu sebeplerle başlatan okul oldu.

Lisans eğitimini tamamlayan her birey yönetici kadrolarında görev almak ya da kendini bu yönde geliştirmek istediğinde bu eğitimlere başvurabilir. İş dünyasının ihtiyacı olan yöneticileri yetiştiren bu eğitimler sayesinde birçok şirket yönetici adayları ile buluşur.

Bu okulda verilen dersler ise finans, yönetim ve organizasyon, iktisat gibi dersler olmalarının yanı sıra finans konusunu ilgilendiren birçok konuda da eğitim verilmektedir. Ayrıca pazarlama ve mali konulara yönelik dersler de verilen eğitimler arasında yer alır.

Bu okuldan mezun olan kişilerin görev aldıkları şirketlere değer katabilme becerileri üst düzeyde sağlanmaya çalışılır.

Kayıt Koşulları Nelerdir?

Katılımın gerçekleştirilmesini sağlayan koşullar ise bazı kademelerden oluşmaktadır. Bunun için öğrenci adayının 4 yıllık bir lisans eğitimi alması zorunludur. 4 yıllık bir lisans eğitimine eşdeğerde bir diploma da kabul koşulları arasındadır.

l GMAT sınavından aldığınız sonuç belgesi

GMAT adı verilen sınavlar, yüksek lisans derecesi yapmak isteyenlere yönelik bir kabul sınavıdır. Dünya'nın birçok ülkesinde bu sınavdan alınan sonuçlara göre öğrenci kabulü yapılmaktadır. Sınav sonuçları 5 yıllık süreyle geçerlidir

l Öğrencilerin Transkriptleri

l Yabancı dil sınav sonuçları

l Özgeçmişinizin yazılı olduğu belge

l Tavsiye mektupları (2)

Ayrıca mezun olunan okuldan alınacak sınav sonuç belgesinde yüksek bir ortalamanın oluşu başvuru yapmak isteyenler açısından bir avantaj olarak değerlendiriliyor

Başvuru yapan adaylar arasında değerlendirilmeye tabi tutulan konulardan biri de adayın geçmişe dönük iş tecrübesi. İki yıllık bir iş tecrübesi adayın kabulünde bir avantaj olarak karşısına çıkabiliyor.

Belirli okullarda okumuş olmak da avantajlar arasında değerlendirilmektedir

Bu okulda okumak isteyen öğrencilerin çok iyi derecede İngilizce bilgilerinin olması da önemli bir koşul

Tavsiye mektubu olarak belirtilen mektupların içeriği de bu noktada önemli hale geliyor. Bu mektupları yazan kişilerin kariyerleri ve okulla ilgili sahip olacakları bilgiler mektupların içeriğini kaliteli hale getireceğinden dikkat edilmesi gereken bir husus olarak öne çıkıyor

Öğrenci adaylarından istenen öz geçmişte detaylı bilgilerin yer alması da oldukça önemli. Öğrencinin geçmiş başarıları, etkinlikleri, katıldığı sosyal sorumluluk projeleri, ödülleri ve kariyer planlarını da içine alan hedefleri kendisinden istenen bilgiler arasında. Bu yazıları hazırlarken içeriğin doyurucu olması önemsenirken anlatılmak istenenlerin açık ve anlaşılır olması aynı zamanda da açıklayıcı bir yazı olması gerekiyor. Gereksiz detaylardan yalıtılmış bir yazı içeriğin kalitesini arttırıyor.

Kabul şartlarını sağlayan evrak bildirimlerinden sonra bir mülakat gerçekleştiriliyor. Bu mülakatta öğrenciden beklenilen sorulara verilen cevapların niteliği. Kendini ifade edebilme becerisi ve özgüven burada önemli bir hal alıyor.

Mülakata kabul edilen öğrencilerin okula kabul edilme şansları da artmış oluyor. Zira bu aşamaya kadar gelebilmek zahmetli süreçler içeriyor. Mülakatta kabul görme oranı ise yaklaşık olarak %50 civarında

Mülakatın ardından öğrenciden istenen bir diğer şey ise bir mülakat değerlendirmesi yapması

Okul ücretli bir eğitim imkânı sunduğundan bu okulda okumanın da bir maliyeti var. Bu maliyetler de oldukça yüksek miktarlarda öğrencilerin karşısına çıkıyor.

Bu okuldan burs elde etme şansı da öğrencilere sunulmuş bir imkân yaklaşık olarak öğrencilerin yarısı bu imkândan yararlandırılıyor. Burs oranları ise yaklaşık olarak %50 civarında belirlenmiş.

Burslar verilirken bazı kıstaslar da söz konusu oluyor. Bu okuldan burs almak isteyen bir öğrencinin kazanç durumu okul tarafından incelemeye tabi tutuluyor.

Harvard MBA Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? Sorularına yanıt arayan adaylar böyle bir eğitim almaya karar verdiklerinde gerekli araştırmaları da yapmaya başlıyorlar. MBA eğitimi sayesinde yönetici pozisyonlarında görev almak ya da kariyer planlarında ileri seviyelere ulaşmak mümkün. Bireylerin kendilerini geliştirmelerinde etkili bir eğitimin kaynağı olan MBA eğitimi dünyada birçok üniversite tarafından uygulanan bir program. Dünya genelinde ise Harvard Üniversitesi'nin verdiği bu eğitim programı en iyiler arasında değerlendiriliyor. Bu eğitimlerden yaralanmak isteyen adayların yapması gerekenler ise başvuru süreçlerini doğru bir şekilde tamamlayabilmek. Okula kabul gören öğrencilerin sonraki yaşamı ise kariyer planlarına göre kolayca şekillenebiliyor.

Haber Ara