Dolar

32,2343

Euro

35,0776

Altın

2.518,89

Bist

10.643,58

Dershaneler açılacak mı? Dershaneler ne zaman açılacak?

Dershaneler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitime geçileceğinin müjdesini veren Ziya Selçuk, dershanelerin açılacağı tarihi de verdi. Peki ama dershaneler ne zaman hangi sınıflar için açılacak? Kaçıncı sınıflar dershane eğitimi alabilecek? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-21 11:21:46

Dershaneler açılacak mı? Dershaneler ne zaman açılacak?

Dershaneler ne zaman açılacak?

Yetiştirme ve destekleme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocakta başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında eğitime başlanacak.

Resmi okullardaki kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar, salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalabilecek. Özel okulların takviye kursları ile özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği vurgulandı.

Haber Ara