Dolar

32,2170

Euro

34,7197

Altın

2.412,18

Bist

10.230,25

''Açık uçlu'' soru dönemi başlıyor! Öğrenciler ilk kez kendi cümleleriyle yazacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla 26-27 Mart'ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 11:20:00

''Açık uçlu'' soru dönemi başlıyor! Öğrenciler ilk kez kendi cümleleriyle yazacak

Sınavların değerlendirme süreci, 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından gerçekleştirilirken, diğer derslerde ise okul müdürlüklerinin belirlediği zümreler, ilgili dersin öğretmenleri veya komşu okul zümre öğretmenleri tarafından yapılacak. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024'te ülke genelinde düzenlenecek ikinci dönem birinci yazılı sınavlara ilişkin detayları AA muhabiri ile paylaştı.

Öğrencilere geri bildirim sağlamak ve sınıf genelinde eksik öğrenmeleri tespit etmek amacıyla ölçme işlemlerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bülbül, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde belirtilen hükümlere uygun olarak daha etkili bir ölçme için açık uçlu soru sistemine geçtiklerini belirtti. Ülke genelinde 6. sınıf Türkçe ve matematik ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin ikinci dönem birinci yazılılarının bakanlık tarafından ortak sınavlar kapsamında yapılacağını ifade eden Bülbül, bu sınavlarda öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını aktardı.

Sınavların değerlendirme sürecinde öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve öğrenci cevaplarının bağımsız iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini belirten Bülbül, tutarsız puanlama durumunda ise üst puanlayıcı görevlisi tarafından nihai kararın verileceğini ifade etti. Sınav sonuçlarının öğrencilere ulaştırılmasında ise Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçlarının "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacağını ve alan öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işleneceğini söyledi.

Bülbül, yeni sınav anlayışının öğrencilere daha etkili bir öğrenme süreci sunmayı hedeflediğini ve öğretmenlerin de bu süreçte önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Haber Ara