Dolar

32,8178

Euro

35,2085

Altın

2.453,32

Bist

10.471,32

2023 YÖS sınav sonuçları sorgula | YÖS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

2023 YÖS sonuçları sorgula | Uzun aranın ardından ÖSYM tarafından YÖS sınavı yapıldı. Yurt dışından ülkemizde eğitim görmek isteyen öğrencilerin katıldığı sınava ilgi oldukça fazlaydı. Sınava giren adayların heyecana beklediği gün geldi. 2023-TR-YÖS sınav sonuçları açıklandı mı?

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-24 09:22:09

2023 YÖS sınav sonuçları sorgula | YÖS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin katıldığı YÖS sınavı 29 Ocak'ta saat 11.15'te yapıldıç Sürenin 100 dakika olduğu sınava ilgi oldukça fazlaydı. Sınavın ardından sonuçların açıklanması dört gözleb bekleniyordu. Heyecanla beklenen YÖS sınav sonuçlarında beklenen gün geldi.

2023 YÖS sınav sonuçları açıklandı mı?

Snav takvimine göre sonuçlar 24 Şubat'ta açıklanacak. Sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik/Y.U./TR-YÖS numaraları ve aday şifreleriyle ulaşılabilecek.

2023 YÖS sınav sonuçları sorgula

Sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden şifre ve TC Kimlik / YU/ TR-YÖS No bilgilerinizi girerek 2023 YÖS ssnavsonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları ile Türkiye'deki üniversitelere kabul için başvuru yapılacak.

YÖS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2023-TR-YÖS), 29 Ocak'ta yapıldı. TR-YÖS'e, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu adaylar katıldı. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihin ise 24 Şubat olduğu belirlendi. Adaylar 24 Şubat'ta internet üzerinden sonuçlarını sorgulayabilir.

YÖS sınav sonucu kaç yıl geçerli?

YÖS sınavsonuçları 2 yıl geçerli olacak. YÖS sınavı Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yapılıyor.

YÖS sınavını kazananlar ne zaman tercih yapacak?

Adaylar sınav sonuçlarını Türkiye'deki üniversitelere kabul için başvururken kullanabilecekler. Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde yapılan TR-YÖS'ün geçerlilik süresiyse sınav tarihinden itibaren iki yıl olacak. TR-YÖS sonuçlarının, yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecek.

YÖS nedir?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav 2010 yılına kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılmaktaydı, aynı yıl içerisinde ve 2011 yılında alınan kararlarla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını T.C. üniversiteleri kendi bünyelerinde düzenlemektedirler.

Bu üniversiteler arasında 30 Nisan 2016 tarihinde, Türkiye saati ile 10.00'da, 28 ülkede, 42 merkezde, 5 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça ve Almanca) yapılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı(OMU-YÖS) online başvuruları 04.01.2016 tarihinde başladı.

Haber Ara