Dolar

44,4578

Euro

51,2497

Altın

6.442,07

Bist

12.698,19

Zelenski yalvardı: Yardım edin

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD ziyaretinde ülkesinde yansıttığı lider imajını yerle bir eden temaslarını tazeledi. Zelenski, Kongre üyelerine hitap ederken Ukrayna'nın acil yardım ihtiyacı içerisinde olduğunu söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2023-09-22 11:40:15

Zelenski yalvardı: Yardım edin

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılan Zelenski, New York temaslarının ardından başkent Washington DC'ye geldi ve ABD Kongresi'ni ziyaret etti.

ZELENSKİ, ABD KONGRESİ'NDE ADETA YALVARDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle görüşmelerde bulundu.

Zelenski, Washington temaslarında hava savunmasının öncelikli konular arasında yer alacağını vurgulamıştı.

Görüşmeler sonrası açıklamada bulunan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Michael McCaul, Zelenskiy'e zafer için neye ihtiyacı olduğunu sorduğunu aktardı.

Ukrayna'nın özellikle F-16'lar ve ATACMS füzelerine ihtiyacı olduğunu söyleyen McCaul, ABD yönetiminin Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu desteği ulaştırması gerektiğini söyledi.

McCaul, Kongre'nin çoğunluğunun Ukrayna'ya yardım yapılmasından yana olduğunu belirterek, ABD yönetiminin Ukrayna'da zaferi için bir planı olması gerektiği mesajını da verdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara sert tepki

Haber Ara