Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Zelenski hologram olarak sahnede: İmparatorluğu yeneceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Paris'teki bir konferansa 'hologram' olarak katılarak Star Wars (Yıldız Savaşları) evrenine ve 2. Dünya Savaşı'na atıfta bulundu.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-06-17 08:33:26

Zelenski hologram olarak sahnede: İmparatorluğu yeneceğiz

Viva Technology konferansına katılan Zelenski, yüzlerce kişilik kalabalığa, "Teknoloji firmalarına Ukrayna'yı komple bir dijital demokrasi olarak yeniden inşa etmek gibi emsalsiz bir fırsat sunuyoruz" dedi.

Zelenski, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin müttefiklerine parasız olarak, geri verilecekleri anlayışıyla malzeme ve hizmet sağladığı sistemi (lend-lease) hatırlatırken, teknoloji şirketlerinden Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşı için de benzer bir uygulama önerdi.

Ukrayna lideri, "Normal şartlarda devlet başkanlarının insanlara bir hologram olarak konuşma yapması alışılmış bir şey değildir; ancak Star Wars'un gerçek hayata geçirdiğimiz tek uygulaması bu değil" diye konuştu.

Bu sözleri takiben Rusya'yı Star Wars evreninde kötülüğü temsil eden Galaktik İmparatorluk'a benzeten Zelenski, "İmparatorluğu da yeneceğiz" dedi.

Ukrayna lideri, dijital hükümet yaratma planlarının detaylarını gelecek haftalarda İsviçre'de yapılacak bir konferansta sunacaklarını bildirdi. Zelenski, "Başka hiçbir devler, size devlet seviyesinde en gelişmiş teknolojileri kullanma şansı vermez" dedi.

Haber Ara