Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Zelenski: Avrupa ruhu azalıyor, Rusya NATO'yu ihlal ediyor

Zelenski, BM 80. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 'Avrupa ruhu giderek azalıyor, Rusya NATO'yu ihlal ediyor.' dedi ve İsrail'de iki yıldır süren rehine krizine dikkat çekti.

3 Ay Önce Güncellendi

2025-09-24 16:43:12

Zelenski: Avrupa ruhu azalıyor, Rusya NATO'yu ihlal ediyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu'na hitap ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenski, Avrupa'nın değerlerinin giderek zayıfladığını belirtti ve Rusya'nın NATO'yu ihlal ettiğini söyledi. Ayrıca İsrail'de iki yıldır rehinelerin serbest bırakılmadığını hatırlatarak, bu konuda da somut adımlar atılmadığını vurguladı.

Zelenski konuşmasında, “Avrupa ruhu giderek azalıyor. Rusya, NATO'yu ihlal ediyor.” ifadelerini kullandı. Ukrayna lideri, uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini dile getirerek, İsrail'de yaşanan rehine krizine de dikkat çekti. Zelenski, “İsrail'e bakın iki yıl geçti hala rehineler serbest bırakılmadı. Derhal serbest bırakılmalı ancak bu da yaşanmadı, gerçek yanıtlarda göremedik.” dedi.

Zelenski'nin sözleri, hem Ukrayna-Rusya savaşının gidişatına hem de uluslararası güvenlik dengelerine ilişkin önemli mesajlar içerdi.

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara