Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Yunanistan: Türkiye, Doğu Akdeniz'deki tüm gemilerini geri çekmeli

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tüm savaş gemilerini derhal geri çekmesi gerektiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 17:37:15

Yunanistan: Türkiye, Doğu Akdeniz'deki tüm gemilerini geri çekmeli

Varvitsiotis, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi'nde Türkiye'yle ilişkilerin ele alındığı bir toplantıda konuştu.

Doğu Akdeniz'deki gerilime değinen Varvitsiotis, Avrupa'nın egemenliğinin ve stratejik özerkliğinin tehdit altında olduğunu öne sürerek "AB, derhal bölgede kendisine uygun olan rolü oynamaya başlamalı" dedi.

Varvitsiotis, gemilerin varlığının egemenlik haklarının ihlali anlamına geldiğini savunarak savaş gemileri de dahil tüm Türk gemilerinin derhal bölgeden çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Varvitsiotis, "Bir sonraki AB toplantısına Ankara'ya kararlılık mesajı verileceğini umuyoruz. Biz Türkiye'yle yapıcı ortaklık konseptine bağlılığımızı korurken Türkiye'nin de tutumunu değiştirmesini, provokasyonlarına ve tehditlerine bir an evvel son vermesini, bu ihtilafın barışçıl şekilde çözülmesini hedefleyen iyi niyetli bir diyalog başlatmasını istiyoruz" diye konuştu.

mavi vatan
olur başka emriniz kıbrısoda size verelim isterseniz diyalogdan bahsedene bak sen türkiyeyle baştan diyaloga izin vermedinki niyetlenmedinki kuyruğun sıkışınca diyalog diyorsun fakir tenbel yunan aklıda fakir

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara