Dolar

32,2646

Euro

34,7617

Altın

2.410,58

Bist

10.267,09

Yunanistan’dan “Arap” açılımı

Akdeniz'de Türkiye ile gerilimler yaşayan Yunanistan'dan bugün Arap Yarımadasına resmi ziyaret gerçekleştirilecek. Başbakan Miçotakis bugün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret edecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 07:37:27

Yunanistan’dan “Arap” açılımı

Başbakan Başbakan Kyriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın tek taraflı faaliyetlerine tam destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaret gerçekleştirecek.

"POTANSİYEL MÜTTEFİK"

Diriliş Postası'ndan Batuhan Gülşah'ın haberine göre bu iki ülke, Atina için büyük potansiyel müttefik olarak görülüyor. Bu kapsamda bugün Suudi Arabistan'a hareket edecek olan Miçotakis, burada Suudi Prens Muhammed bin Selman ile ülkenin başkenti Riyad'da bir araya gelecek.

Sonrasında üst düzey Suudi yetkililerle buluşarak ortaklığı hayata geçirmek için mesai harcayacaklar.

AKŞAM SAATLERİNDE BAE'DE OLACAK

Miçotakis'in bu akşamki durağı ise BAE'nin başkenti Abu Dabi olacak. Yunan başbakan, ülkedeki yatırımlarından sorumlu Hamed bin Zayed Al Nahyan ile görüşecek.

İsrail ve 2013'ten bu yana Sisi rejimi yönetimi altında bulunan Mısır ile halihazırda kapsamlı ilişkilere sahip olan Yunanistan, Suudi Arabistan ve BAE'yi de yanına alarak, Akdeniz'de Türkiye karşısında kalkanını genişletmeyi planlıyor.

 

Haber Ara