Yunanistan'da İsrail krizi büyüyor SYRIZA'dan sert çıkış
Yunanistan'da SYRIZA, hükümete İsrail'e verilen desteği durdurma çağrısı yaptı. Partiden yapılan açıklamada, ülkenin 2015'te alınan parlamentonun kararına uyarak Filistin devletini tanıması gerektiği vurgulandı.

Oluşturma Tarihi: 2025-08-23 09:00:07

Güncelleme Tarihi: 2025-08-23 09:01:30

Yunanistan'da Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Merkez Komite üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Rania Svigu, hükümete İsrail'e verilen desteği durdurma çağrısında bulundu. Svigu, Amerikan X şirketindeki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hiç kimsenin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetinin işlediği suçların basit bir seyircisi olamayacağını belirtti. Gazze'de Filistin halkına yönelik soykırım, bombardımanlar ve ablukaların sürdüğünü ifade etti.

Uluslararası toplumun, soykırımı durdurmak ve iki devletli çözüm için müzakereleri yeniden başlatmak üzere derhal ve somut şekilde müdahil olması gerektiğini kaydeden Svigu, ilk adımın İsrail'e yönelik yaptırımların uygulanması olduğunu söyledi.

Svigu ayrıca, SYRIZA'nın meclisteki diğer partilere Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması için ortak çağrı yapma önerisi sunduğunu hatırlattı. Yunanistan'ın 2015 yılında parlamentonun oy birliğiyle aldığı karara uygun olarak Filistin devletini tanıması gerektiğini ifade etti.