Dolar

42,5212

Euro

49,5778

Altın

5.775,68

Bist

10.982,87

Yunan Başbakan'dan, Türkiye'ye 'kaza çıkabilir' uyarısı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikte Türkiye'yi 'mantıklı' davranmaya davet ederek bölgedeki hareketliliğin askeri bir 'kazaya' neden olabileceği uyarısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-13 07:17:04

Yunan Başbakan'dan, Türkiye'ye 'kaza çıkabilir' uyarısı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Türkiye ile Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz ve petrol arama faaliyetleri konusunda yaşanan gerginliğin bölgede bir "kazaya" neden olabileceğine dair uyarıda bulundu.

DW'nin haberine göre; Yunan Başbakan, "Komşumuzda sonunda mantığın üstün geleceğini ümit ediyoruz. Böylece gerçek diyalog da başlayabilir" ifadesini kullandı.

"Kısıtlı bir alana bu kadar çok askeri güç yığıldığında, kaza tehlikesi de ortaya çıkar" diyen Mitsotakis, Yunanistan'ın tansiyonun yükselmesinden yana olmadığını belirtti ancak ekledi: "Hiçbir provokasyon cevapsız kalmaz."
Türkiye hafta başında sismik araştırma gemisi Oruç Reis'i donanma gemileri eşliğinde Yunan adası Meis açıklarına göndermişti.

Ardınan Yunanistan da şu an Kıbrıs'ın batısında bulunan Oruç Reis'i takip etmeleri için savaş gemilerini bölgede konuşlandırdı.

Dendias İsrail'e gidiyor

Akdeniz'de Ankara ile Atina arasında yaşanan krize ilişkin İsrail'den de açıklama gelmişti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail'in Atina'nın yanında olduğu belirtilerek "İsrail Yunanistan'a, deniz alanları ve münhasır ekonomik bölgesini sınırlandırma hakkı konusunda tam destek ve dayanışmasını ifade eder" denilmişti.

Atina, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın bugün İsrail'e giderek görüşmelerde bulunacağını duyurdu.

Murat Koray
İnşallah çıkar bi eşşeklik yaparsınız ermeniler gibi de aklınız başınıza geldiğinde biz ne yaptık diyecek zamanınız bile olmaz.
vatan
Aman çok korktuk siz kimle dans ettiginizi bilmiyorsunuz bir avuç yorgo bir gecede icabınıza bakarız o çok güvendiginiz fıransa bile yanaşamaz akıllı olun el yumurugu yemeyince kendini kıral sanarmış bakın işinize aç karnınızı doyurun
mavi vatan
kendi başınıza oraları parsellediniz türkiyenin haklarını gaspettiniz bide diyolog demezlermi bu aklı fakirler tembel fakir aklıda fakir şuursuzlar
Recepali
Aynı uyarı yunanistan içinde geçerli
ahsen
kaza bizim siz yunanlıları sehven ortadan kaldırmaktır.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara