Dolar

32,3799

Euro

34,6341

Altın

2.392,62

Bist

10.068,59

Yunan Bakan’dan, Erdoğan’a ‘Neo-Osmanlıcılık’ suçlaması

ANT 1 TV'ye açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Vekili Miltiadis Varvitsiotis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi politikasını 'yayılmacı ve Neo-Osmanlı' olarak tanımladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 17:23:51

Yunan Bakan’dan, Erdoğan’a ‘Neo-Osmanlıcılık’ suçlaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Vekili Miltiadis Varvitsiotis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi politikasını "yayılmacı ve Neo-Osmanlı" olarak tanımladı.

Yunan milletvekili Varvitsiotis, Türkiye'nin Akdeniz'deki politikasının Yunanistan'ı bölmekten ziyade güçlendirdiğini iddia etti.

ANT 1 TV'ye açıklamalarda bulunan Varvitsiotis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarına atıfta bulunarak Yunanistan'ın siyasi arenada yalnız olmadığını söyledi.

Varvitsiotis, "Yunanistan, Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail ve Rusya'nın desteğini arkasına alıyor. Tüm uluslararası unsurlar Türkiye'nin Akdeniz'deki askeri ve jeopolitik yayılmacı politikasını görmek istemiyor." ifadelerini kullandı.

Yunan siyasi ülkesinin her türlü tehdide karşılık verecek güçte olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası anlaşmalar konusunda "uygunsuz yorumlar" yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde isim vermeden Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimini eleştirmiş, "Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku ve Türkiye'nin haklarını hiçe sayarak paylaşıma giren" ülkeler olarak tanımlamıştı.

Erdoğan, "Dayatılmaya çalışılan planlar var burada. Haklı bir adımla biz bunu boşa çıkardık. Daha da ileri gideceğim. Burada Sevr'in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda." diye de sözlerine eklemişti.

Haber Ara