Dolar

32,3803

Euro

34,7443

Altın

2.411,41

Bist

10.099,32

YPG/SDG lideri Şahin, Suriye rejimi ile anlaşma şartlarını açıkladı!

Türkiye’nin PKK’nın uzantısı olarak gördüğü YPG şemsiyesi altında ABD tarafından kurdurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Suriye rejimi ile anlaşmak için iki şartları olduğunu açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 15:32:54

YPG/SDG lideri Şahin, Suriye rejimi ile anlaşma şartlarını açıkladı!

Türkiye'nin PKK'nun uzantısı olarak gördüğü YPG şemsiyesi altında, ABD tarafından kurdurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Suriye rejimi ile anlaşmak için iki şartları olduğunu açıkladı.

DPA'nın haberine göre Mazlum Kabanı, Rudaw'a verdiği röportajda, “Suriye rejimi ile anlaşmaya varmamız için iki temel şartımız var. Bunlardan birincisi; bu bölgenin Suriye Anayasası'nda idari bölgelerden biri olarak kabul edilmesi, ikincisi de SDG'nin kurumsal olarak genel Suriye savunma sistemi içerisinde özerk bir statüye sahip olması. Biz, Suriye savunma sisteminin bir parçası olmaya karşı değiliz ama SDG kendi özgünlüğünü korumalı” ifadelerini kullandı.

Mazlum Kobani, "Suriye rejimi, bu güçlerin orduya asker ve komutan olarak katılmasını istiyor. Bu bizim açımızdan mümkün bir durum değil. Suriye rejiminin görevi Türkiye'yi askeri olarak durdurmak değil. Silahları ve hazırlıkları da bu kapsamda değil. Bu bölgelere yerleşmesi siyasi bir anlam taşıyor” dedi.

Abdi, ABD'nin petrol kuyularının bulunduğu bölgelerdeki varlığı konusunda ise şu ifadeleri kullandı;

“Hepimiz ABD'nin bu bölgedeki petrole ihtiyacı olmadığını iyi biliyoruz. Onlar, petrolün DEAŞ ve Suriye rejiminin kontrolüne girmemesi istiyor. ABD'nin buradaki varlık sebebi petrol değil, petrol de olmayacak. Burada yeni bir denge kurulmuş durumda ve ABD de bu dengenin içinde yer almak için bölgede kalması gerektiğini biliyor” ifadelerini kullandı.

Haber Ara