Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Washington Post: Trump’ı destekleyen çiftçiler bin pişman

Washington Post gazetesi, 2016 başkanlık seçimlerinde Trump'ı destekleyen çok sayıda çiftçinin bugün en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını, borç batağına saplandığını, birçoğununsa iflas ettiğini yazdı. Gazete, çiftçilerin, Trump’a oy verdikleri için pişman olduğunu ileri sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 10:18:25

Washington Post: Trump’ı destekleyen çiftçiler bin pişman

56b4c38078e1c.image

Amerikan Washington Post gazetesi, 2016 başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ı destekleyen çiftçilerin bin pişman olduğunu yazdı.

Trump'ı destekleyen çok sayıda çiftçinin bugün en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını, borç batağına saplandığını, birçoğununsa iflas ettiğini belirten gazete; bir çiftçinin ”Bizim dünyayı beslememiz gerekiyor ama kendi soframızı bile kuramıyoruz” sözünün durumu özetlediğini kaydediyor.

Gazetenin haberine göre bazı çiftçiler, ailelerini beslemek için gıda bankalarından yardım alıyor, gıda karnesi başvurusunda bulunuyor.

Süt endüstrisinin küresel çapta fazla üretim yapması nedeniyle fiyatların düşmesi ve Amerika'daki süt tüketiminin azalması, mandıracılığın krize girmesine yol açtı.

Meksika ve Çin'in Başkan Trump'ın ticaret savaşı kapsamında getirdiği ilave gümrük vergilerine Amerikan mandıra ürünlerine ek vergi koyarak yanıt vermesi, krizi derinleştirdi.

Gazete, sadece New York eyaletindeki mandıraların 125 milyon dolar zarara uğradığını yazıyor.

Trade wars

Haber Ara