Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Washington Post’dan, Trump’a uyarı: Müslüman Kardeşler’i terör örgütü sınıfına dahil etmek yanlış

Amerikan Washington Post gazetesi, Trump’ın, Müslüman Kardeşler’i terör örgütü sınıfına dahil etme kararına tepki göstererek, böyle bir kararın sonuç olarak tüm Müslümanları günah keçisi haline getireceğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-07 15:41:28

Washington Post’dan, Trump’a uyarı: Müslüman Kardeşler’i terör örgütü sınıfına dahil etmek yanlış

buyuk1_4

 Beyaz Saray'ın, ABD başkanı Trump'ın, Mısır'ın en eski İslami hareketi olan Müslüman Kardeşler'i yabancı terör örgütü olarak tanımlamak için çalıştığını duyurmasından sonra, ülke içinden ve dışından Trump yönetimine tepkiler giderek büyüyor.

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman Kardeşler'i terörist listesinde sınıflandırma kararının, sonuç olarak, tüm Müslümanları günah keçisi haline getireceğini bildirdi.

‘YASAKLAMA KARARI MİLYONLARCA
MÜSLÜMANA ZARAR VERECEK'

Uluslararası insan hakları avukatı Erslan İftikhar, böyle bir kararın 50 yıl boyunca kabul edilmeyen farklı bir siyasi hareketle milyonlarca Müslümana zarar verebileceğini söyledi.
Yazar, grubu terör listesine koymak için daha önce yapılan girişimlerde bulunduğunu, ancak Dışişleri Bakanlığı'nın istihbarat yetkilileri ve analistlerinin reddedilmesiyle çarpıştığını, ancak bu kez Müslüman'ın anti-müslüman olduğu görünen Beyaz Saray'daki Trump'ın varlığından farklı olduğunu belirtti.

Uluslararası insan hakları avukatı Erslan İftikhar, CIA'nin bile Müslüman Kardeşleri terörist bir grup olarak sınıflandırmanın korkunç bir fikir olduğuna inandığını iddia ederek, Uluslararası Atom Enerji Kurumu (IAEA) uzmanlarının, iki yıl önce bu tür bir eylemin şiddeti körükleyeceği ve ABD ile müttefikleriyle ilişkilerine zarar vereceği konusunda uyardığını söyledi

'MÜSLÜMAN KARDEŞLER, DİĞER TERÖR
ÖRGÜTLERİNİN POLİTİKALARINA KARŞI ÇIKTI'

İftikhar, 31 Ocak 2017'de yayınlanan dahili bir CIA belgesine işaret ederek, “Müslüman Kardeşlerin dünya çapında milyonlarca takipçisi var ve bu grup, El Kaide, IŞİD örgütü ve dünyadaki diğer terörist grupların politikalarına açıkça karşı çıktı” dedi.

Eğer Müslüman Kardeşler, terör listesine dahil edilirse, bundan sonra yaklaşık 7 milyon Amerikan Müslüman'ın, bu gruba bağlantı kurması ve destek vermesi yüzünden saldırılara hedef olabileceğini belirten Uluslararası insan hakları avukatı Erslan İftikhar, “Müslüman Kardeşleri basitçe terör örgütü olarak adlandırmak, Amerika'daki Müslümanlar arasında korku ve kafa karışıklığı duygusuna yol açacak ve bu onların özgürlükleri üzerinde daralmaya neden olabilir” dedi.

buyuk2_13

 

Haber Ara