Dolar

32,3374

Euro

34,4660

Altın

2.393,53

Bist

10.276,88

Wall Street Journal gazetesi: FED başkanı Powell, görevinin en kritik dönemecine girdi!

Wall Street Journal gazetesi, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın, Amerikan ekonomisinin gerileme dönemine girmesine engel olmaya çalıştığını belirterek, 'Powell, FED başkanlığı görevinin en kritik dönemecini girdi' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-19 18:11:23

Wall Street Journal gazetesi: FED başkanı Powell, görevinin en kritik dönemecine girdi!

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, yavaşlayan ekonominin ve ürkek piyasaların sorumlusu olarak gösterdiği Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın, Amerikan ekonomisinin gerileme dönemine girmesine engel olmaya çalıştığını belirterek, "Powell, FED başkanlığı görevinin en kritik dönemecini girdi" dedi.

Gazete, Powell'ın, FED Başkanlığı görevinin en kritik dönemecine girdiği yorumunda bulundu.

Habere göre Trump'ın sürekli eleştirdiği FED, bir yandan Amerikan ekonomisini canlı tutmaya, diğer yandansa bankanın bağımsızlığını korumaya ve siyasi müdahaleleri bertaraf etmeye çalışıyor.

Öte yandan Powell, Temmuz ayında faizleri düşüren FED'i, şartların değişme olasılığı olsa da, önümüzdeki aylarda da faiz indirimine gitmeye hazırlıyor.

FED yetkilileri ve Powell'ın en çok odaklandığı mesele ise Beyaz Saray'ın ve piyasaların yakından takip ettiği faiz indirimine ne zaman, nasıl ve ne ölçüde gitmek gerektiğini belirlemek.

Trump'a göre FED'in geçen yıl faizleri çok fazla yükseltmesi, ekonomiyi yavaşlatmıştı.

Ancak gerek Merkez Bankası gerekse iş dünyası, yatırımların yavaşlamasına, piyasalarınsa çalkalanmasına neden olan etkenin, Trump'ın kendi ticaret politikası olduğunu savunuyor.

Öte yandan piyasalarda geçen hafta yaşanan düşüşten sonra Trump'ın FED Başkanı Powell'a “şaşkın” yakıştırması yapması ve Çin gibi merkez bankalarının sıkı kontrol altında olduğu ekonomik sistemleri övmesi, iktisat çevrelerinde kaygıyla karşılanıyor.

Eski FED Başkanı Janet Yellen, geçen hafta bu konuda, Trump'ın söyleşilerde ve Twitter mesajlarında Merkez Bankası'nın bağımsız olması gerektiğine inanmadığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Yellen, ‘Trump'ın saldırılarına kulak asmıyor' dediği Powell'ın şimdiye kadar takındığı tavrıysa övgüyle karşıladı.

 

Haber Ara