Dolar

32,4149

Euro

34,7881

Altın

2.399,68

Bist

10.208,65

Viyana FPÖ lideri Nepp’ten SPÖ lideri Marcus Franz'a gönderme : “Selefiliğe battınız“

“’’ söylemlerinin sahibi Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), hedefine Avusturya Sosyal Demokrat Partisi gözde bölge sorumlusu Marcus FrViyana İstanbul olmamalı, ’Kur'an-ı Kerim, Corona'dan daha tehlikelidiranz’u koydu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 18:15:16

Viyana FPÖ lideri Nepp’ten SPÖ lideri Marcus Franz'a gönderme : “Selefiliğe battınız“

 

Avusturya'da ırkçı söylemler nedeni ile sık sık eleştirilen Dominik Nepp, seçim kampanyası politikasını göçmen,mülteci ve aşırılık yanlısı İslamcılık üzerinden devam ettiriyor.

Aşırılık yanlısı görüşler ile mücadelesini sürdüren ve Avusturya'nın ciddi bir Müslüman azınlığa sahip olduğu için Selefiliğe kaydığını belirten Nepp; bu alandaki çalışmaları yetersiz bulduğunu yeni politikalar üretmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Bütün enerji odağını İslamcılık üzerine yoğunlaştıran FPÖ lideri Nepp, radikal söylemlerin yerinin sadece camiler olmadığını anti-demokratik, anti-Semitik ve hatta cihadı yücelten ifadelerin artık pasajlardan da duyulduğuna dikkat çekiyor.


Bu iddiasını kanıtlamak için camide vaaz kayıtlarını dinletmek için Lugner City'de bir sinema odası kiraladı. Eski bir İslamcı olarak kabul ettiği İrfan Peci'nin konuşmasını analiz etmek için insanlarla bir araya gelen Nepp, konuşmayı ve görüntüleri aşırı korkunç bulduğunu belirtti. Geçtiğimiz aylarda SPÖ liderinin bir camide iftara katıldığı yemeği eleştiren Nepp, Marcus Franz'ın istifasını istedi.

Marcus Franz'a;”
Boğazınıza kadar selefiliğe battınız.” Dedi.

Haber Ara