Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Venezuela ordusu kimi destekliyor?

Venezuela’da Maduro ile Guaido arasındaki başkanlık krizi gün geçtikçe tırmanıyor. Peki bu darbe girişiminde Venezuella ordusu kimin yanında?

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-26 12:34:53

Venezuela ordusu kimi destekliyor?

Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından ülkedeki siyasi krizin nasıl sonuçlanacağı konusunda kilit rol oynayan ordunun üst rütbeli komutanlarından Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu destekleyen açıklamalar geldi.

GUAİDO'NUN ADIMI "DARBE"

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Silahlı kuvvetlerimiz, karanlık güçler tarafından görevlendirilen veya kendisini yasa dışı bir şekilde devlet başkanı ilan eden bir devlet başkanı hiçbir zaman kabul etmez" dedi. Padrino Lopez, Guaido'nun adımını "darbe" olarak nitelendirdi.

"MUTLAK SADAKAT”

Ordu Genel Komutanı Jesus Suarez Chourio da, Devlet Başkanı Maduro'ya "mutlak sadakat" içinde olduğunu açıkladı. Ordunun üst rütbeli komutanları da benzer açıklamalar yaptı.

Juan Guaido ise askerlere muhalefetin yanında yer alması çağrısı yapıyor. Orduya muhalefeti destekleme çağrısını tekrarlayan Guaido, "Askerler, Venezuela halkının yanında yer alın" dedi.

Haber Ara