$

Dolar

45,5757

Euro

52,9509

£

Sterlin

61,0873

Frank

57,8019

Gram Altın

6.609,8300

Bitcoin

3.491.290

$

Dolar

45,5757

Euro

52,9509

£

Sterlin

61,0873

Frank

57,8019

Gram Altın

6.609,8300

Bitcoin

3.491.290

Dünya

Uydurma ülkeyle anlaşma imzaladığı ortaya çıktı

Paraguay hükümetinin dünyada olmayan bir ülkeyle 'anlaşma imzaladıkları' ortaya çıktı

01.12.2023 - 15:22
Cumali Dalkılıç
Uydurma ülkeyle anlaşma imzaladığı ortaya çıktı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Paraguay'da bir hükümet yetkilisinin kurgusal bir ülkeyle anlaşma imzalaması kriz çıkardı.

Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Arnaldo Chamorro'nun anlaşma imzaladığı Kailasa Birleşik Devletleri isimli sözde ülkenin aslında var olmadığı ortaya çıktı.

Sözcü'nün haberine göre sahte ülkeyle Güney Amerika'da başka ülkeleri de kandıran Hindistanlı kaçak bir gurunun oyununa gelen Chamorro, skandal sonrası istifa etti.

Hindistan'da cinsel saldırı suçlamasıyla aranan Nithyananda adlı gurunun "Kailasa Birleşik Devletleri" için hazırladığı internet sitesinde, eski Hindu medeniyetinin yeniden doğuşuyla ilgili öğretileri anlattığı belirlendi.

YARDIM SÖZÜ VERMİŞLER

Sözde Kailasa Birleşik Devletleri'nden temsilcilerin ekim ayında Paraguay'da Tarım Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Ülkeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini itiraf eden Chamorro ise, sahte ülkeden yetkililerin sulama gibi konularda Paraguay'a yardım sözü vermeleri nedeniyle anlaşmayı imzaladığını söyledi.

Skandal ülkede alay konusu olurken hükümet Chamorro'nun yerine yeni bir ismin atandığını duyurdu.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın