Dolar

44,4981

Euro

51,6087

Altın

6.681,82

Bist

12.937,87

''Üs saldırılarında 80 ABD askeri öldü''

İran ordusunun Irak'taki ABD üslerine düzenlediği saldırıda 80 ABD'linin öldüğü iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-08 08:45:11

''Üs saldırılarında 80 ABD askeri öldü''

İran, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlenen saldırıda en az 80 ABD askerinin öldüğünü ileri sürdü.

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde füzelerin üsteki hassas ve hayati noktalara isabet ettiği, en az 80 ABD askerinin hayatını kaybettiği, birçok insansız hava uçağının, helikopterin ve askeri teçhizatın ciddi hasar aldığını iddia etti.

Haberde ayrıca ABD'ye ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve Washington'ın yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği kaydedildi. 

Öte yandan İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan İngilizce haber kanalı Press TV ise 80 ABD askerinin öldürüldüğü iddiasını doğrulatamadığını belirtti.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Murat Övüç'ten cezaevi yönetimine teşekkür

Haber Ara