Dolar

32,2727

Euro

35,0976

Altın

2.469,93

Bist

10.319,96

Ürdün Meclisi'nde ilginç selam!

Ürdün Temsilciler Meclisi'nin bu sabahki açılışında, ilginç “selam” eylemine sahne oldu. Meclis’in oturumunda, 3 İsraillinin öldüğü 'Salfit Operasyonu’nu gerçekleştiren Filistinli Ömer Ebu Leyla için, saygı duruşunda bulunuldu, ruhuna fatiha okundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-24 23:33:43

Ürdün Meclisi'nde ilginç selam!

omer8_1

Ürdün Temsilciler Meclisi'nin bu sabahki oturumunda, hükümet huzurunda, Salfit Operasyonu'nu gerçekleştiren 17 yaşındaki Filistinli Ömer Ebu Leyla için saygı duruşunda bulunuldu, ruhuna fatiha okundu.

OTURDUĞU KOLTUKTAN KALKARAK SELAM DURDU

Halil Attia isimli bir milletvekilinin fatiha okunduktan sonra, oturduğu koltuktan kalkarak selam vermesi ise dikkati çekti.  Meclis'in oturumunda İsrail'in işgal altında bulundurduğu Filistin topraklarındaki baskı ve Mescid-i Aksa'daki polis şiddeti kınandı.
İşgal devleti İsrail askerlerinin, Ramallah kentinin kuzeydoğusundaki Abveyn köyünde, geçen pazar günü Selfit kentinde düzenlenen saldırının faili olduğu iddia edilen Ömer Ebu Leyla isimli Filistinli'nin gizlendiği binayı abluka altına almış, çıkan çatışmada ise Ebu Leyla hayatını kaybetmişti.
Batı Yaka'daki yasa dışı Ariel Yahudi yerleşim birimi yakınında bulunan Ariel ve Giti kavşaklarında geçen pazar günü düzenlenen silahlı saldırıda 2 İsrail askeri ve 1 yerleşimci ölmüş, 2 İsrailli de yaralanmıştı.

gurur

ANNE EBU LEİLA, 'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM' DEMİŞTİ

Olaydan sonra açıklama yapan anne Ebu Leila, ‘Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü' gösterilerinin işgal güçleri tarafından silahlı müdahalesi sonucu 3 Filistinli'nin şehid edilmesinin Ömer'i çok etkilediğini belirterek, “Oğlum Ömer, 3 Filistinli'nin intikamını aldı. Onunla gurur duyuyorum” demişti

ABD'YE ‘GOLAN' TEPKİSİ

Öte yandan Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atef Al-Tarawneh, ABD'yi uyarak, Golan Tepeleri ile ilgili uluslararası meşruiyet kararlarının ötesine geçen açıklamalarını ve pozisyonlarını reddettiğini; İsrail lehine alınacak kararların bölgedeki gergin durumu daha da karmaşık hale getireceğini söyledi.
Geçen pazartesi günü toplanan Ürdün Temsilciler Meclisi, İsrail'in El Aksa Camii'ndeki ihlallerini görüşmek için acil bir toplantı düzenlemiş, İsrail Büyükelçisi'nin Amman'dan çekilmesini istemişti.

Haber Ara