Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ünlü yönetmen Stone: Böyle bir katliam görmedim

ABD destekli İsrail'in Gazze'deki katliamlarına ünlülerden bir tepki daha geldi. Yönetmen ve senarist Oliver Stone, Gazze'yi hedef alan saldırılarla ilgili 'böyle bir katliam görmedim' dedi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-01 13:11:23

ABD'nin Gizli Tarihi kitabıyla da bilinen Stone, İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırılarıyla saldırılarıyla ilgili ABD'li aktivist Jose Vega'nın internet yayınında konuştu.

Netanyahu'nun "delirdiğini" söyleyen Stone, ABD'nin İsrail'e desteklerini de eleştirdi.

"İSRAİL, URANYUMLA NÜKLEER BOMBA PEŞİNDE"

Dünyada nükleer bomba sahibi ülkeler arasında İsrail'in de bulunduğunu, ancak bu yasa dışı durumun gündeme getirilmediğine dikkat çeken Stone, İsrail'in zenginleştirilmiş uranyum peşinde olduğunu söyledi.

Stone, "Onlar, zenginleştirilmiş uranyuma sahip olmak istiyor. İlgilendikleri şey tamamen bu. Bomba yapmayı istiyorlar." dedi.

"NETANYAHU TAMAMEN DELİRDİ"

Netanyahu ile daha önceden tanıştığını ve röportaj yaptığını söyleyen Stone, yıllar öncesinde onunla tanıştığında "çılgın" olduğunu düşündüğünü ve artık "tamamen delirdiğini" söyledi.

"HAYATIMDA BÖYLE BİR KATLİAM GÖRMEDİM"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 20 binden fazla Filistinliyi öldürdüğü Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında dehşete düştüğünü belirten Stone, "Hayatımda böyle bir katliam görmedim. Aklım almıyor" dedi.

Stone, İsrail'in Hamas'a yaklaşımına ve Filistin halkını Mısır'a gönderme planına karşı eleştirisinde ise şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl bir siyasi hareketi ortadan kaldırırsın? Bu dünya tarihinde hiç yapılmamıştı. Nasıl herkesi öldürebilirsin? Onları ayırıp Mısır'a göndermek?"

"İSRAİL'İ SÜREKLİ DESTEKLEYEMEYİZ"

ABD'nin İsrail'e verdiği tam desteği de eleştiren Stone, Joe Biden'ı İsrail'e "her istediğini verdiği" için eleştirdi, Donald Trump'ın bu süreci daha iyi yürütebileceği değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'e verilen koşulsuz desteğin sürdürülemeyeceğini vurgulayan Amerikalı ünlü yönetmen, "Bunu hep yapamayız, İsrail'i sürekli olarak destekleyemeyiz. Ben olsaydım İsrail ile ilişkileri keserdim" dedi.

Haber Ara