Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ünlü isimlerden koronavirüsü bağışları

Çin'de başlayan ve dünyayı etkisine alan koronavirüs için tedavi araştırmaları tüm hazıyla devam ederken, yardım kampanyaları da arka arkaya geliyor. Son olarak ünlü şarkıcı Rihanna 5 milyon dolarlık bağışta bulundu. İşte koronavirüs ile mücadele için bağış yapan ünlü isimlerden bazıları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-22 10:18:31

Ünlü isimlerden koronavirüsü bağışları

Çin'de başlayan ve dünyayı etkisine alan koronavirüs için tedavi araştırmaları tüm hazıyla devam ederken, yardım kampanyaları da arka arkaya geliyor. Son olarak ünlü şarkıcı Rihanna 5 milyon dolarlık bağışta bulundu. İşte koronavirüs ile mücadele için bağış yapan ünlü isimlerden bazıları...

cBkIuq8KfkWD8G90VgLCTw

Rihanna

Dünyaca ünlü Barbadoslu şarkıcı Rihanna, küresel çapta koronavirüs mücadele eden, acil durum hazırlık ve müdahale programlarını finanse eden Clara Lionel Derneği'ne 5 milyon dolar bağışladı.
Dernek Başkanı Justine Lucas, “Bu sarsıcı salgında yetersiz hizmet alan ve dışlanmış toplulukları korumaktan daha önemli ve daha acil bir şey yok” ifadesini kullandı.  

mZr5iw4t70CgsP9z1pAy6w

Zlatan Ibrahimovic

Milan forması giyen futbolcu Zlatan Ibrahimovic, dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı bağış kampanyası başlattı. Kendisinin de bağış yapacağını açıklayan 38 yaşındaki futbolcu; "İtalya bana çok şey verdi ve bu dramatik zamanda, ben de bu sevdiğim ülkeye daha fazlasını geri vermek istiyorum. Benimle çalışan insanlarla birlikte hastaneler için bir bağış kampanyası başlatma ve iletişim gücümle birlikte mesajı yayma kararı aldım. Ciddi bir mesele bu ve ciddi bir yardıma ihtiyacımız var.  eslektaşlarımın gücüne, tüm profesyonel sporcuların ve küçük ya da büyük yardım yapmak isteyen herkese güveniyorum" dedi. Sıradışı açıklamalarıyla bilinen Zlatan Ibrahimovic,  sözlerini; "Birlikte, bencil olmadan her gün bizim hayatımızı kurtarmaya çalışan doktorlara ve hastanelere yardım etmeliyiz. Haydi hep beraber corona virüse tekmeyi vuralım ve bu maçı kazanalım. Umutmayın, eğer virüs Zlatan'a gelmezse, Zlatan virüse gider" diyerek noktaladı.

x6ayoj-qJkekg3X7LXa5DA

Giorgio Armani 

Artan corona virüs vakaları nedeniyle sağlık imkanlarının daraldığı İtalya'da, ünlü modacı Giorgia Armani 1,25 milyon euro'luk bağış yaparak salgınla mücadeleye destek oldu.

b6N2kuHIyUmmxCsMBXl4_g

Blake Lively ve Ryan Reynolds

Hollywood'un ünlü çifti Blake Lively ve Rayn Reynolds, koronavirüs salgını nedeniyle, kar amacı gütmeyen ve ihtiyacı olanlara güvenli gıda yardımı sağlayan iki kuruluş Feeding America ve Food Banks Canada'ya toplam 1 milyon dolarlık bağış yaptı.

l321B75UO0SX8l1tbNHfNQ

Chiara Ferragni

İtalyan influencer Chiara Ferragni ve kocası Fedez, İtalya'daki koronavirüsü salgını ile başa çıkmak için başlattıkları bir Go Fund me kampanyası aracılığıyla 3.6 milyon euroluk bağış topladı. Çift ayrıca Milano'daki aynı hastanenin yeni hastane yataklarının finanse edilmesine yardımcı olmak için 100 bin euro'luk kişisel bir bağış yaptı. 

3JV3LCH6hkWCSaSQT6TCfg

Jack Ma

Çinli online alışveriş platformu  Alibaba'nın  kurucusu ve ülkenin en zengin insanı olan Jack Ma, koronavirüs ile mücadele için birçok yardımda bulundu. Geçtiğimiz hafta, Avrupa ülkelerine 1.8 milyon maske ve 100 bin virüs tespit kiti bağışlayan Ma, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 500 bin koronavirüs test kiti ve 1 milyon maske desteği sağladı. 

dU45i-o950CXBFRZSPM87A

Vanessa Hudgens

Hudgens, Instagram hesabında paylaştığı bir yazıyla Feeding America adlı organizasyona bağış yaptığını duyurdu. "Dünyada çılgın bir zaman. Okul kapanışları, iş kesintileri, ücretli hastalık izni eksikliği ve koronavirüsün 60 yaş ve üstü yetişkinler üzerindeki orantısız etkisi ve düşük gelirli aileler, ülke genelinde gıda bankalarına gelen talebin ulaşılamaz bir şekilde artmasına neden oldu.Feeding America'yı esteklememde bana yardımcı olun. Panik yapmak yerine birbirimize yardım edelim!"

t-9a3RJMLU6h1-NP7Yf19w

Rudy Gobert

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs ile dalga geçen ve daha sonra salgına yakalanan  Utah Jazz forması giyen Rudy Gobert, ülkesi Fransa'nın yanı sıra Utah ve salgına bulaştığı tespit edilen yer olan Oklahoma'ya 500 bin Dolar bağışta bulundu. 

LuAcNib0BU2bvo26jRRR3w

Lady Gaga

16 Mart Pazartesi günü, Lady Gaga'nın kozmetik şirketi Haus Labs, online alışveriş karının % 20'sini Los Angeles ve New York'daki yerel gıda bankalarına bağışlayacağını açıkladı.

FV1LsbHqtEOq0s-_sY0G4A

Justin Timberlake

Timberlake Instagram hikayesinde, memleketi Memphis, Tennessee'deki Mid-South Food Bank'e bağışta bulunacağını açıkladı. Timberlake, "Bu çılgın bir zaman, ama bu işte hepimiz birlikteyiz. Bunu sakın unutmayın. Küçük yardımlarla başlayın ve ihtiyacı olanlara yiyecek alarak yerel topluluklara destek olun" diyerek çağrıda bulundu.

D0963gTJgUyAwzk_VkDLnA

Donatella Versace ve Allegra Versace

Versace ve kızı bir süredir virüsle mücadelede kaynakları yetersiz olduğu için yardım çağrısında bulunan San Raffele Hastanesi'nin yoğum bakım departmanına yüklü miktarda bir bağış yapma sözü verdi.

"Böyle zamanlarda, birlik ve destek olmak önemlidir. Her gün yüzlerce hayat kurtarmak için ön saflarda mücadele eden herkese yardım etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yüzden Allegra ve ben Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nin yoğun bakım departmanına 200 bin euro'luk kişisel bir bağış yapmaya karar verdik. Kalplerimiz bu hastalıktan etkilenen herkesle ve sevdiklerimizi korumak için son haftalarda kahramanca, durmadan çalışan tüm doktorlar ve sağlık personelleriyle. Bu, bir toplum olarak, birlikte durmamız ve birbirimize bakmamız gerektiği bir zaman."

h2kA6llER0613Jfis41NLg

Leonardo Bonucci
Juventus, koronavirüsü ile mücadele kampanyasına yüklü miktarda bağışta bulundu. Takımın deneyimli ismi Leonardo Bonucci de kampanyaya katılırken, Bonucci oğlu Matteo'nun 2016'dan 2018'e kadar tedavi gördüğü hastaneye 120 bin Euro bağışladı.

WhEw-PDkU0mbaQWEtvIAqg

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele edebilmek adına, bir araştırma projesi için Humanitas Üniversitesi'ne önemli bir bağışta bulundu. Ünlü İtalyan markası, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Çin'de başlayan ama tüm insanlığı tehdit eden bu yıkıcı virüsle savaşmak için bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzu hissettik. Bu durumlarda doğru seçimi yapmak önemlidir. Bu yüzden Humanitas Üniversitesi'nin mükemmellik ve insanlığı onu burs projesinde zaten iş birliği yaptığımız özel bir kurum haline getiren ideal bir ortak olacağını düşündük” dedi.

3Y-bfVufkk-oUfzkt3WA5g

Bong Joon-Ho ve Song Kang-Ho

Güney Koreli yönetmen Bong Joon-Ho ve Parazit filminin başrol oyuncularından Song Kang-Ho, Kore Afet Yardım Derneğine 100 milyon won (82 bin 350 dolar) bağışta bulundu.

rsU27i-sYkOrSFk_gk6Ufg

Karl Anthony Towns

Minnesota Timberwolves'un yıldız oyuncusu Karl Anthony Towns, koronavirüsü taşıyan kişilerin daha çabuk tespit edilebilmesi adına çalışmalar yapan kliniğe 100 bin dolarlık bir bağışta bulundu.

Haber Ara