Dolar

32,4051

Euro

34,8110

Altın

2.434,11

Bist

9.985,51

Ünlü Fransız karikatürist, Prens Selman’la dalga geçti

Ünlü Fransız karikatürist Jean Plantu, Le Monde gazetesinde yayınlanan son karikatüründe, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile dalga geçti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-23 13:41:22

Ünlü Fransız karikatürist,  Prens Selman’la dalga geçti

2-163

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından Le Monde gazetesi yönetimine zaman zaman şikâyet edilen ünlü karikatürist Jean Plantu, bu kez Suudi Arabistan Velihat Prensi Muhammed bin Selman ile dalga geçti.

Fransız karikatürist Plantu son çiziminde, Yemen savaşının ortasında Fransa'nın Suudi Arabistan'a silah satmayı sürdürmesine tepki gösterdi.

Fransanın en ünlü karikatürcüsü olarak kabul edilen Plantu tarafından imzalanan çizimde, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan, 'Suudi Arabistan için' yazılı bir kutu silah aldığını gösteriyor.

Çizimde, Suudi Veliaht Prens, "Sana fon karşılığında verecek param yok, ama sana bunun için Selefiler önerebilirim" diyor.

Suudi Arabistan ve müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dünyanın üçüncü büyük silah ihracatçısı Fransa'nın ana müşterileri olarak biliniyor.

2015 yılında insan hakları örgütleri ve bazı politikacılar Fransa hükümetine sert tepki göstererek, Suudi Arabistan'a silah satmayı durdurmasını talep etmişti.

Türkiye'yi defalarca ziyaret eden ve Türkiye'nin AB yolculuğuyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden ünlü Fransız karikatürist Plantu, bir önceki çiziminde sarık giydirilen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 1970'li yılların popüler çizgi roman dizisi ''Iznogoud" ile hicvedilmişti.

66 yaşındaki Plantu'nun karikatürleri, 1972 yılından beri düzenli olarak Le Monde gazetesinde yayınlanıyor.

 

 

Haber Ara