Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ukrayna gece yarısı Kırım'a yoğun füze saldırısı düzenledi

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na yoğun saldırıda bulunduğu bildirildi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-24 09:14:43

Ukrayna gece yarısı Kırım'a yoğun füze saldırısı düzenledi

Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova saatiyle 22.44'te hava saldırısı alarmının verildiğini duyurdu ve Sivastopol'deki tüm hava savunma sistemlerinin aktif olduğunu belirtti. Razvojayev, Rus ordusunun Ukrayna'nın hava saldırılarında kullandığı hedefleri imha etmeye çalıştığını bildirdi. Rus ordusunun 10'dan fazla Ukrayna roketini havada imha ettiğini, 1 çocuk ve 1 kadının yaralandığını açıkladı. Havadan düşen parçaların şehrin çeşitli yerlerine zarar verdiğini ve Sivastopol ile Güney koylarında dumanların yükseldiğini belirtti. Ayrıca, Kırım Köprüsü'nün geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Sosyal medya hesaplarında Kırım'daki Rus askeri bölgelere yönelik füze saldırılarının yapıldığı belirtilen video görüntüleri paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında da Moskova saatiyle 23.00 sıralarında Ukrayna'nın RM-70 Vampir çok namlulu roketatar kullanarak Rusya topraklarındaki hedeflere yönelik "terör saldırısı" girişiminin engellendiği belirtildi. Açıklamada, "Belgorod bölgesindeki hava savunma sistemleri tarafından 19 füze imha edildi." denildi.

Ayrıca, Ukrayna hava kuvvetleri, Rusların Karadeniz tarafından Ukrayna'nın Odessa ve Mikolayiv bölgelerine "Şahed" tipi İHA'ları fırlattığını duyurdu. Ukrayna basını, ülkenin Harkiv ve Krivyi Rih kentlerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Haber Ara