$

Dolar

48,1257

Euro

56,1658

£

Sterlin

65,5811

Frank

59,8578

Gram Altın

7.139,9000

Bitcoin

3.787.413

$

Dolar

48,1257

Euro

56,1658

£

Sterlin

65,5811

Frank

59,8578

Gram Altın

7.139,9000

Bitcoin

3.787.413

Dünya

Ukrayna'da Rus ayrılıkçılar ve hükümet arasında esir değişimi

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında esir değişimi başladı.

29.12.2019 - 16:31
pinar
Ukrayna'da Rus ayrılıkçılar ve hükümet arasında esir değişimi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Donetsk bölgesinde bulunan Mayorsk kontrol noktasında esirlerin serbest bırakılması sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Ukrayna Ombudsmanı Ludmila Denisova, yaptığı açıklamada, gün içinde ayrılıkçılardan 80 Ukraynalı esirin alınacağını belirterek bu sayının değişebileceğini ifade etti.

Yerel kaynaklar, Ukrayna tarafının da 80 civarında ayrılıkçı esiri serbest bırakacağını belirtiyor.

NORMANDİYA DÖRTLÜSÜ TOPLANTISINDA KARAR ALINDI

Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla üç yıl aradan sonra 9 Aralık'ta Fransa'nın başkenti Paris'te Normandiya Dörtlüsü (Almanya, Fransa, Rusya, Ukrayna) Liderler Zirvesi yapılmıştı.

Zirve sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Rusya arasında esir ve mahkum değişimi konusunun da ele alındığını kaydederek en geç ay sonuna kadar değişimin gerçekleşmesi üzerinde anlaştıklarını bildirmişti.

Ukrayna'da 2014'te başkent Kiev'de meydan olaylarının ardından ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsız yönetim ilan etmişti.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın