Böylelikle daha önce de benzer cezalar alan şirketlerden Twitter'a Rusya'da verilen ceza miktarı 45 milyon rubleye, Telegram'a 35 milyon rubleye, Facebook'a ise 80 milyon rubleye ulaştı.
Kaynak: euronews
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor) Twitter, Facebook ve Telegram aleyhine açtığı davalar, başkent Moskova'da bulunan Taganskiy Mahkemesi'nde görüldü.
Ülkede yasaklanan bazı içeriklere söz konusu internet ağları üzerinden ulaşılabilmesi nedeniyle mevzuata uyulmadığı hükmüne varan mahkeme, şirketlere toplam 35 milyon ruble para cezası verdi.
Cezanın 21 milyon rublesi ( 2 milyon 432 bin TL) Facebook'a ve 5 milyon rublesi (579 bin TL) ise Twitter'a kesildi.
Mahkeme, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ın da 9 milyon ruble (1 milyon 44 bin 43 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.
Böylelikle daha önce de benzer cezalar alan şirketlerden Twitter'a Rusya'da verilen ceza miktarı 45 milyon rubleye, Telegram'a 35 milyon rubleye, Facebook'a ise 80 milyon rubleye ulaştı.
Kaynak: euronews
Son dakika... Orta Doğu'da yaşanan savaşta bir taraftan müzakere konuşulurken diğer taraftan da saldırılar devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'ye ait USS Abraham Lincoln uçak gemisinin füzelerle hedef alındığını duyurdu.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan sosyal medya hesabından hem Türkçe hem Farsça yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
Irak İslami direnişinin Bağdat havaalanındaki Amerikan Victoria üssüne düzenlenen füze saldırılarında, 'terörist Amerikan güçleri' tarafından kullanılan üç hassas nokta vuruldu.
Müzakere masasındayken ABD'nin İran'a başlattığı saldırı sonrası başlayan savaşta ABB tekrardan masaya dönmek istese de İran'ın Amerika'ya güveni kalmadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile yürütüldüğü öne sürülen müzakerelere ilişkin 'İran ile ABD arasında herhangi bir görüşme ya da müzakere bulunmuyor. Hiç kimse ABD'nin diplomasisine güvenemez' dedi.
ABD basını, adını açıklamadıkları yetkililerin Türkiye, Mısır ve Pakistan'ın 48 saat içinde İslamabad'da bir ABD-İran görüşmesi için taraflara baskı kurduğunu yazdı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'daki bazı yetkililerle müzakere halinde oldukları iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Başarısızlığınızı bir anlaşma olarak adlandırmayın' dedi.