Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Tutuklanma korkusu yüzünden, İsviçre’ye gitmedi!

Siyonist işgal devletinin 2008’de Gazze’ye düzenlediği, “Dökme Kurşun Operasyonu”nda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesiyle ilgili hakkında dava açılan İsrail eski Başbakanı Olmert, tutuklanma korkusu yüzünden İsviçre’ye yapacağı ziyareti iptal etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-25 12:02:40

Tutuklanma korkusu yüzünden, İsviçre’ye  gitmedi!

İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert, İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir uyarı aldıktan sonra dün İsviçre'ye yapacağı ziyaretini iptal etti.

İbranice yayın yapan Yedinci Kanal, Olmert'in İsviçre'ye geldiğinde tutuklanabileceği ve sorguya çekilebileceği konusunda uyarıldığını ve İsrail'in 2008'de Gazze'ye düzenlediği “Dökme Kurşun Operasyonu”nda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesiyle ilgili suçlamalara neden olduğunu ve hakkında yurtdışında dava açıldığını söyledi.

Kanal, İsrail Dışişleri Bakanlığının "İsviçre makamlarından Olmert'in ülkesine vardıklarında tutuklanacağı konusunda uyarılar aldığını" belirtti.

İsviçre ziyaretinin iptali ile ilgili açıklamada bulunan Olmert ise, İsviçre makamlarının İsrailli birini tutuklamasının İsrail adına diplomatik bir utanç olacağını bu yüzden, ziyaretini iptal ettiğini belirtti.

Ehud Olmert, 27 ay hapis cezasına çarptırıldığı yolsuzluk davalarında mahkum edildikten ve 16 ay hapis yattıktan sonra 2017'de serbest bırakıldı.

Eski İsrail Başbakanı Olmert, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemdeki Holyland Park emlak projesinde "rüşvet almakla" suçlanıyordu.

İngiltere'de bir mahkemenin eski İsrail Dışişleri Bakanı Zipi Livni'ye yönelik tutuklama kararı çıkarması iki ülke arasında gerginliğe neden olmuştu. Tutuklanma korkusu yüzünden İsrail muhalefet lideri Zipi Livni İngiltere gezisini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Gazze Savaşı sırasında Dışişleri Bakanı olan Zipi Livni, dönemin Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile birlikte en yetkili isimlerdendi. İsrail'in Gazze Şeridi'nde üç hafta süren operasyonlarında 1400'den fazla Filistinli ölürken yaklaşık 5 bin 500 kişi de yaralanmıştı.

Haber Ara