Dolar

32,1889

Euro

34,9852

Altın

2.505,20

Bist

10.895,25

Türkiye’nin saldırılarında büyük darbe alan Hizbullah, İran’dan arabulucu olmasını istedi

Hizbullah’ın politikalarına karşı çıkan bir Lübnan web sitesi bugün yayınladığı haberinde, Türk ordusunun Suriye’nin İdlib bölgesine düzenlediği saldırılardan büyük darbe alan ve çok sayıda milisini kaybeden Hizbullah’ın, Lübnan ve İran’dan arabuluculuk yapmasını istediğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 12:03:09

Türkiye’nin saldırılarında büyük darbe alan Hizbullah, İran’dan arabulucu olmasını istedi

Türkiye'nin önceki gün Suriye rejim güçlerine karşı başlattığı 'şok dalga' saldırılarının yankıları sürüyor.

Hizbullah'ın politikalarına karşı çıkan bir Lübnan web sitesi bugün yayınladığı haberinde, Türk ordusunun Suriye'nin İdlib bölgesine düzenlediği şok saldırılardan büyük darbe alan ve çok sayıda milisini kaybeden Hizbullah'ın, Lübnan ve İran'dan arabuluculuk yapmasını istediğini açıkladı.

Sitenin kaynaklarına göre Hizbullah, Türk ordusuyla savaşı durdurmak, ölü ve ölü ve yaralılarını tahliye etmek amacıyla Lübnan ve İran'dan arabuluculuk yapmasını istedi.

Lübnan web sitesi ayrıca, dün sabah Lübnan Kamu Güvenliği Başkanı General Abbas İbrahim ile Türk İstihbarat Başkanı Hakan Fidan arasında bir toplantı gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Toplantıda, Lübnanlı General İbrahim'in İdlib saldırısında büyük darbe alan Hizbullah milislerinin ölülerinin tahliye edilmesi için Türkiye'den yardım istediği öğrenildi.

Lübnan web sitesi, Türk ordusunun yoğun saldırısından sonra Suriye rejim güçleri, Hizbullahı savaş alanında yalnız bırakarak geri çekildiğini belirtti.

Site ayrıca, İran arabuluculuğunda, Hizbullah'ın Seregib-Talhieh ekseninden kademeli olarak geri çekilmesi ve ateşkes yapılması için Tahran ile Ankara arasında temasların sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında dün gerçekleştirilen telefon görüşmesini dikkat çeken Lübnan web sitesi, Suriye'deki son durum ile Hizbullah konusunun da görüşüldüğünü öne sürdü.

Öte yandan İran Devrim Muhafızlarına yakın İran basın kaynakları, Cuma günü, Türk ordusunun yoğun bombardımanlarında İdlib kırsalında düzinelerce Lübnan Hizbullah milisinin öldüğünü ve yaralandığını yazdı.

Tanınmış İranlı gazeteci Hüseyin Deliran yaptığı açıklamada, "İdlib'deki Hizbullah ajanları, Türk ordusu tarafından şiddetli baskınlara maruz kaldı ve on tanesi öldürüldü" dedi.

Haber Ara