Dolar

32,3791

Euro

34,7043

Altın

2.402,16

Bist

10.090,17

'Trump ve Biden derhal aşı yaptırmalı'

ABD'de bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'a ve ABD Başkanı Donald Trump'a en kısa sürede aşı olmaları konusunda tavsiyede bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 08:50:41

'Trump ve Biden derhal aşı yaptırmalı'

ABD'nin  koronavirüs salgınıyla mücadelesinin önde gelen isimlerinden Dr. Anthony Fauci, ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve başkan yardımcılığını yapacak Kamala Harris ile birlikte, ABD Başkanı Donald Trump'a, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını olmalarını tavsiye etti.

"EN KISA SÜREDE AŞINIZI OLUN"

Fauci, "Bu kişi çok yakında Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı olacak bir kişi. Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris, çok yakında Amerika Birleşik Devletleri'nin başkan yardımcısı olacak. Güvenlik nedenlerinden dolayı, mümkün olan en kısa sürede aşı yaptırmanız gerektiğine gerçekten çok inanıyorum. Ocak ayında başkanlığa geçerken tamamen korunmasını istiyoruz. Bu benim en güçlü tavsiyem olur" dedi.

TRUMP: "AŞI OLMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı programım yok, ancak uygun zamanda yapmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Fauci, koronavirüse yakalanarak iyileşen Trump'a yine de aşı olması konusunda tavsiyede bulundu.

Haber Ara