Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump: Türkiye’nin, Rojava saldırısını ben önledim!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’de Kürt gruplarının elinde bulundurduğu Rojava’ya saldırmak istediğini, ancak kendisinin buna engel olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-29 15:53:43

Trump: Türkiye’nin, Rojava saldırısını ben önledim!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'de Kürt gruplarının elinde bulundurduğu Rojava'ya saldırmak istediğini ancak kendisinin buna engel olduğunu söyledi.

G20 G20 Liderler Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Trump, düzenlediği basın toplantısında Kürtlerle ilgili konuştu.

Trump S-400'lerle ilgili açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri ancak ben iyi anlaşıyorum. Örneğin Kürtlerle büyük bir sorunu var ve herkes de bunu biliyor” dedi.

Trump konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“O Kürtleri, IŞİD ve hilafetini ortadan kaldırmamızda yardımcı olanları, tamamen ortadan kaldırmak istiyordu ve bunun için yaklaşık 65 bin askeri sınıra yığmıştı. Ben de bunu yapmamasını istedim. Kürtler Türkiye'nin doğal düşmanı ancak Erdoğan bunu yapmadı. Onlar (Türkiye), o halkı ortadan kaldırmaya hazırdı. Ben ona (Erdoğan'a) bunu yapmamasını söyledim ve o da yapmadı.”

Haber Ara