Dolar

32,1841

Euro

34,9538

Altın

2.504,86

Bist

10.895,25

Trump'tan 'Ukrayna savaşı' ve '7 Ekim' çıkışı

Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım seçimlerindeki en güçlü başkanlık adayı Trump, 15 Ocak'ta Iowa eyaletinde başlayacak olan ön seçimler öncesinde Fox News kanalında canlı yayına katıldı.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-11 08:28:09

Trump'tan 'Ukrayna savaşı' ve '7 Ekim' çıkışı

Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım seçimlerindeki en güçlü başkanlık adayı Trump, 15 Ocak'ta Iowa eyaletinde başlayacak olan ön seçimler öncesinde Fox News kanalında canlı yayına katıldı. Diğer rakipleri Nikki Haley ve Ron DeSantis ise aynı akşam CNN'de canlı yayına katıldı. Trump, Biden'ın dış politikada zayıf olduğunu savunarak, "Bugün elinizde kaos var. Joe Biden iki cümleyi bir araya getiremiyor, ancak Putin ile Şi ve diğer liderler karşısında bizi savunuyor." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Trump, başkanlığı döneminde Rusya'nın Ukrayna'ya giremeyeceğini iddia ederek, "Ukrayna'daki savaş asla olmazdı, Rusya asla giremezdi. İsrail'e yapılan son saldırı da asla olmazdı." diye konuştu. Ayrıca, Hamas tarafından esir alınan Amerikalıların hala kurtarılamadığını belirterek, Biden yönetiminin bu konuda "zayıf liderlik" gösterdiğini savundu.

İç politikayla ilgili olarak ise Trump, ülkede ciddi bir yasa dışı göçmen sorunu olduğunu ve buna karşın Biden'ın herhangi bir önlem almadığını öne sürdü. New York'ta bir okulda düzensiz göçmenlere sığınma alanı tahsis edilmesine atıfta bulunarak, başkan olması durumunda ABD'ye kaçak olarak giren herkesin sınır dışı edileceğini ifade etti.

Haber Ara