Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Trump’tan, NATO’ya İran’a karşı ilginç öneri

ABD Başkanı Trump, İran'ın Irak'taki iki ABD üssüne yaptığı saldırılarda NATO'nun Orta Doğu'ya katılımını artırmayı önerdi. Trump, yeni ittifakın adının da, 'NATO - Orta Doğu' veya 'NATO artı Orta Doğu' olarak adlandırılabileceğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-10 10:14:13

Trump’tan, NATO’ya İran’a karşı ilginç öneri

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesi küresel askeri yayılımını azaltmaya çalışırken NATO'nun Orta Doğu'daki ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesini desteklediğini söyledi.

Trump, Beyaz Saray'daki gazetecilere verdiği demeçte, "Bence NATO genişlemeli ve kesinlikle Orta Doğu'ya katılmalıyız" dedi.

ABD Başkanı Trump, "Kudüs Gücü" komutanı Kasım Süleymani'nin suikastine tepki olarak İran'ın Irak'taki iki ABD üssüne yaptığı saldırılarda NATO'nun Orta Doğu'ya katılımını artırmayı önerdi.

IŞİD'in diğer ülkelerin ele alması gereken uluslararası bir sorun yarattığını belirten Trump, "Eve gidebiliriz ... ve NATO kullanabiliriz" diyerek şunları ekledi: "IŞİD'e başvurduk ve Avrupa'ya büyük bir iyilik yaptık" dedi.

Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e yaptığı çağrıda, yeni ittifakın adının da, "NATO - Orta Doğu" veya "NATO artı Orta Doğu" olarak adlandırılabileceğini belirtti.

ABD'nin NATO büyükelçisi Kay Bailey Hutchison ise, yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı savaşın hem ABD hem de NATO müttefikleri için önemli olduğunu söyledi.

Hutchison CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Başkanın aradığı şey, müttefiklerimizin Irak'la işbirliğini güçlendirmek olduğunu düşünüyorum ... İttifak Konseyi'nin daha fazla şey yapmak için tartışması ve karar vermesi gereken bir şey" dedi.

Haber Ara