$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.744.766

$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.744.766

Dünya

Trump'tan Çin'e mesaj: Vazgeçmekten asla korkmam ben bunu Çin ile de yaparım

Trump'ın Kuzey Kore lideri ile yaptığı nükleer anlaşma görüşmelerinden olumsuz sonuç çıkmasıyla Trump Çin ile anlaşma yapma tehdidinde bulundu. Trump, bir anlaşmadan vazgeçmekten asla korkmam. Eğer işe yaramazsa, ben bunu Çin ile de yaparım ifadelerini kullandı.

01.03.2019 - 09:25
eneskeskin
Trump'tan Çin'e mesaj: Vazgeçmekten asla korkmam ben bunu Çin ile de yaparım
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'la nükleer anlaşmaya varamadığı zirve toplantısını yarıda kestikten sonra Hanoi'de yaptığı açıklamada "Her zaman vazgeçmeye hazırım. Bir anlaşmadan vazgeçmekten asla korkmam. Eğer işe yaramazsa, ben bunu Çin ile de yaparım" dedi.

ABD ve Çin 1 Mart Cuma gününe kadar anlaşmaya varamazsa, Trump Çin'den ithal ürünlere yönelik yüzde 10 olan gümrük vergisini yüzde 25'e yükseltmeyi planlıyordu. Ancak Trump, Pazar günü Çin ile "verimli" ticaret müzakerelerinden dolayı gümrük vergisini yükseltme kararını erteleyeceğini söylemişti.

Ekonomi danışmanları ilerlemeden memnun

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Geçen hafta kaydedilen ilerleme harikaydı" diyerek ABD Ticaret temsilcisi Robert Lighthizer'ın geçen haftaki görüşmelerde Çinli yetkilileri ağır şekilde uyardığına dikkat çekti.

Kudlow "Olağanüstü, tarihi bir anlaşmaya doğru ilerliyoruz" dedi.

Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi başkanı Kevin Hassett de Lighthizer ve Çin Başbakan yardımcısı Liu He'nin "fikri mülkiyet hırsızlığı ve ticaret konusunda bir anlaşma taslağı hazırladığını" söyleyerek iyimser açıklamada bulundu.

Çelişen açıklamalar

Trump'ın baş ticaret müzakereci olan Lighthizer ise müzakerelere ilişkin daha temkinliydi.

Lighthizer dün ABD'nin Çin ile sorunlarının Pekin'in daha fazla ABD ürünü satın alma vaadiyle çözülemeyecak "kadar ciddi" olduğunu ve iki ülke arasındaki herhangi bir anlaşmanın taahhütlerin yerine getirilmesini sağlayacak bir yöntem içermesi gerektiğini belirtmişti.

Kaynak: Reuters

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın