Dolar

43,1297

Euro

50,2219

Altın

6.246,25

Bist

12.200,95

Trump: Rusya ve Çin'i Venezuela'da istemiyoruz

ABD Başkanı Trump, Venezuela'yı müttefik olarak niteledi, Rusya ve Çin'in bölgede yer almasını istemediklerini, Grönland'a da istemediklerini söyledi.

17 Saat Önce Güncellendi

2026-01-10 08:28:05

Trump: Rusya ve Çin'i Venezuela'da istemiyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'yı “şimdilik bir müttefik gibi” gördüğünü belirtti ve Rusya ile Çin'in hem Venezuela'da hem de Grönland'da bulunmasını istemediklerini söyledi. Trump ayrıca Caracas ile ilişkilerin olumlu seyretmesini beklediğini ifade etti.

Trump açıklamasında, Venezuela ile birlikte çalışma niyetini dile getirirken, Washington'un bölgedeki aktörler üzerinde kontrol sağlama arayışına işaret etti. Rusya ve Çin'in bölgede etkinlik kurmasını istemediklerini vurguladı.

Trump, bu ifadeleri Beyaz Saray'da petrol ve enerji sektörü liderleriyle gerçekleştirilen toplantı sırasında söyledi. Başkan, Venezuela'daki mevcut yönetimi müttefik olarak değerlendirdiğini belirtti ve bu ilişkilerin devam etmesinden emin olduğunu ifade etti.

Trump aynı toplantıda, “Rusya'yı ve Çin'i burada görmek istemiyoruz” ifadesini kullanarak Venezuela'da bu ülkelerin etkisinin olmasını istemediğini aktardı. Ayrıca Trump söz konusu değerlendirmeyi Grönland için de yinelediğini belirtti.

Trump'un bu ifadeleri, Washington'un stratejik yönelimleri ve küresel güç dengesi üzerine etkili olabilecek bir dış politika perspektifi olarak değerlendirildi. Rusya ve Çin'in belirli jeopolitik sahalarda yer almaması gerektiği vurgulanan açıklama, uluslararası ilişkilerde dikkat çeken bir tonda yer aldı.

İHA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Tedesco'dan Süper Kupa final maçı sonrası açıklamalar

Haber Ara