Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump'ın vergi kayıtlarını basına sızdırdı, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Charles Littlejohn, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi kayıtlarını medyaya sızdırdığı gerekçesiyle Washington D.C'deki federal mahkemede hakim karşısına çıktı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 08:31:49

Trump'ın vergi kayıtlarını basına sızdırdı, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Charles Littlejohn, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi kayıtlarını medyaya sızdırdığı gerekçesiyle Washington D.C'deki federal mahkemede hakim karşısına çıktı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ekim 2023'te savcılıkla anlaşma yaparak "Amerikalının federal vergi beyannamelerini yasa dışı bir şekilde ifşa etme" suçlamasını kabul eden Littlejohn, aynı zamanda 5 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Savcılık duruşmada, Littlejohn'ın "Binlerce Amerikalının federal vergi beyannamelerini ve diğer özel mali bilgilerini yasa dışı bir şekilde birden fazla haber kuruluşuna ifşa ederek konumunu kötüye kullandığını" iddia etti. Littlejohn'in avukatı ise müvekkilinin suçu, "Amerikan halkının bilgiye erişim hakkına sahip olduğu ve değişimi etkilemenin tek yolunun bunu paylaşmak olduğuna dair derin, ahlaki inancından dolayı" işlediğini ve o sırada haklılığına inandığını savundu.

Davaya bakan Yargıç Ana Reyes, bu suçun ABD'ye ve onun yasal temeline karşı bir saldırı anlamına geldiğini belirterek, "ABD'nin görevdeki başkanına (Trump) saldırarak yaptığınız şey anayasal demokrasimize yönelik bir saldırıydı." dedi. 38 yaşındaki Littlejohn, taşeron olarak çalıştığı ABD Vergi Dairesi'ne ait bir bilgisayardan, eski başkan Donald Trump'ın kayıtlarının da bulunduğu 1000'den fazla çoğu milyarder zenginin vergi beyannamelerini sızdırarak, New York Times ve ProPpublica adlı medya kuruluşlarına vermişti.

Haber Ara