Trump'ın sözlerine Meksika'dan sert yanıt!
Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Trump'ın 'Meksika bizim söylediğimizi yapar' sözlerine 'Meksika'da söz sahibi halktır' cevabını verdi. ABD İHA'sı uçuşunun ise Meksika'nın talebiyle yapıldığını açıkladı.

Oluşturma Tarihi: 2025-08-15 08:29:55

Güncelleme Tarihi: 2025-08-15 08:31:10

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump'ın “Meksika bizim söylediğimizi yapar” sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sheinbaum, Trump'ın ismini anmadan verdiği mesajda, “Bu arada, aklında en ufak bir şüphe olan herkese, Meksika'dan dünyaya bir mesaj: Meksika'da söz sahibi halktır” ifadelerini kullandı.

Sheinbaum, paylaşımında ülkesinin bağımsız karar alma yetkisine dikkat çekti. Trump'ın Oval Ofis'te yaptığı açıklamalara yanıt niteliğindeki bu çıkışı, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde yeni bir tartışma başlığı oluşturdu.

Meksika lideri, Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında ise ABD'ye ait insansız hava aracının Meksika eyaleti üzerinde yaptığı uçuşla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sheinbaum, bu uçuşun Meksika hükümetinin talebiyle yapıldığını belirtti. Uçuşun gerekli özel ekipmanın bulunmaması nedeniyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Sheinbaum, “Uçuş, uçağın ABD'ye ait olması nedeniyle onların ekiplerince yapıldı. Ancak bu, Meksika'nın talebi üzerine, belirli bir bölgede organize suçla ilgili özel bir soruşturma için gerçekleştirildi. Talep göçle ilgili değil, işbirliği yürüttüğümüz kurumlardan biri aracılığıyla yapıldı” dedi.

Sheinbaum'un bu açıklamaları, hem ABD ile yürütülen güvenlik işbirliğinin sınırlarını hem de Meksika'nın egemenlik vurgusunu bir kez daha gündeme taşıdı.