Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Trump'ın Hastaneden İlk Mesajı: 'İyi Gidiyor'

Amerika Başkanı Donald Trump, Cuma gecesini Corona teşhisinin ardından tedbir amacıya kaldırıldığı Walter Reed Askeri hastanesinde geçirdi. Hastane’den paylaştığı ilk Twitter mesajında “İyi gidiyor, sanırım! Herkese teşekkürler. SEVGİLER!!!” yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-03 18:59:57

Trump'ın Hastaneden İlk Mesajı: 'İyi Gidiyor'

Beyaz Saray doktoru Sean Conley, başkanın durumunun iyi olduğunu herhangi bir oksijen desteğine ihtiyaç duymadığını söyledi. Trump'a Remdesivir tedavisi uygulandığı bildirildi. Remdesivir, Amerika'da virüsün tedavisinde kullanılmak üzere ilk izin alınan ilaç olarak biliniyor.

Kendisine yapılan en son sağlık kontrolünde 1.91 boyunda 111 kilo olan Trump'ın beden kitle endeksi obezite alt sınırında bulunuyor. Bu da yine CDC verilerine göre hastaneye yatma riskini üçe katlıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi uzmanlarından Dr.Amesh Adalja'ya göre bu geçmişe sahip bir hastanın yakından izlenmesi gerekiyor. Ancak mevcut durumun ağır vakaya dönüşeceği anlamına gelmediğine de dikkat çekiyor.

Dr. Adalja, virüsün her hastada farklı bir seyir izlediğini, yüksek risk grubunda yer alan bazı kişilerin de hastalığı hafif atlatabilmesinin altında yatan nedenlerin hala bilinmediğini vurguluyor.

 VOA

Haber Ara