Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Trump’ı, İran’a yapılan saldırıyı durdurmaya kim ikna etti?

New York Times, gazeteci Tucker Carlson'un ABD Başkanı Donald Trump’ı İran’a askeri saldırıyı uygulamadan 10 dakika önce iptal etme konusunda ikna etmeyi başardığını bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-23 12:42:38

Trump’ı, İran’a yapılan saldırıyı durdurmaya kim ikna etti?

trump2

New York Times, bir gazetecinin ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a askeri saldırıyı uygulamadan 10 dakika önce iptal etme konusunda ikna etmeyi başardığını bildirdi.

Gazete, Trump'ın favori kanalı 'Fox News adına görev yapan gazeteci Tucker Carlson'un tavsiyelerine cevap verdiğini ve İran'a yönelik misilleme grevini iptal etmeye karar verdiğini söyledi.

Carlsson, Trump'a yaptığı görüşme sırasında, İranlılar tarafından düşürülen bir ABD uçağının misillemesinin “çılgınca olacağını” söyledi.

Carlson'un, ABD yönetimindeki Şahinler'in Trump'ı, Tahran'a karşı güç kullanmaya ikna ettiğini, ancak bu girişimin Başkan'ın çıkarının olmadığını belirterek,
“Washington, İran'la olan savaşı ateşlerse, Trump'ın 2020'de yapılacak seçimde, yeniden seçilme ümidi ortadan kalkacaktır” dedi.

Daha önce, Trump ile yapılan bir röportajın bir kısmı NBC'de yayınlandı ve ABD askeri uçakları saldırıya başlamadan kısa bir süre önce İran'a yönelik saldırıyı iptal ettiğini açıkladı.

Trump'ın, askeri operasyonda yaklaşık 150 İranlı'nın hayatını kaybedeceğini öğrenince operasyon fikrinden vazgeçtiğini söylediği açıklandı

Trump, operasyonun iptaliyle ikili yaptığı açıklamada, "Danışmanlarıma olası bir askeri operasyon kararı almadan önce kaç kişinin öleceğini sordum. Tahmini bir rakam verdiler ama ben daha net bir cevap istedim. 150 İranlı öldürmek istemedim. Kesinlikle gerekli olmadıkça hiçbir 150 insanı öldürmek istemiyorum" açıklamasında bulunmuştu.

İran Devrim Muhafızları, Perşembe günü yaptığı açıklamada, hava savunmasının Güney İran'daki Hormuzgan eyaleti üzerinde ABD'ye ait bir insansız uçağın düşürüldüğünü açıklamıştı.

Haber Ara