Dolar

32,1961

Euro

35,0604

Altın

2.461,21

Bist

10.213,99

Trump, Dünya Bankası Başkan adayını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Bankasının başına kurumun politikasını sık sık eleştiren Uluslararası İlişkiler Sekreteri David Malpass'ı aday gösterdiğini açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-07 12:43:06

Trump, Dünya Bankası Başkan adayını açıkladı

Timetürk Haber Merkezi

ABC News'te yer alan habere göre;

ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalı bir isim olan Uluslararası İlişkiler Sekreteri David Malpass'ı Dünya Bankası'nın bir sonraki başkanı aday gösterdiğini açıkladı.

Beyaz Ev'den yapılan açıklamada “David, ABD vergi mükelleflerinin doların etkili ve akıllıca harcanmasını, Amerikan çıkarlarına hizmet etmesini ve Amerikan değerlerini savunmasını sağlamak için sorumluluk alacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

DAHA ÖNCE SIK SIK ELEŞTİRMİŞTİ

Malpass daha önce Dünya Bankası ve birçok kurumu geniş ölçüde eleştirmişti.

Bir Beyaz Ev yetkilisi, "David ve ABD hükümeti, bu organizasyonlara katılırken, görevlerini yerine getirip verimli ve etkili bir şekilde çalışmamıza destek veriyor." dedi. 

Trump'ın David Malpass'ı aday göstermesi ülkedeki ekonomistler ve banka yetkilileri tarafından ciddi bir şekilde eleştirdi. 

Muhafazakar ve Trump'la iyi ilişkileri olduğu bilinen Malpass'ın en son Çin ile devam eden gerilimli ticari müzakerelerde önemli görevler üstlendiği ifade ediliyor.

Malpass, Dünya Bankası Yönetim Kurulundaki ülkelerce onaylanırsa ocakta Dünya Bankası Başkanlığı'ndan istifa eden Jim Yong Kim'in yerine geçmiş olacak.

Haber Ara