Dolar

32,3149

Euro

34,7294

Altın

2.382,77

Bist

10.276,88

“Trump, Almanya’yı kıskanıyor’

ABD-Almanya ilişkilerindeki gelgitleri değerlendiren Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde çıkan bir yorum haberde; ABD Başkanı Trump’ın, Almanya’yı kıskandığı öne sürüldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 12:19:08

“Trump, Almanya’yı kıskanıyor’

 

Başta Avrupa ve Çin olmak üzere birçok ülkeye ekonomik savaş açan Amerikan Başkanı Trump'ın, büyük anne ve babalarının memleketi olan Almanya'yı kıskandığı öne sürüldü.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Almanya ile ABD arasındaki anlaşmazlık konularına ayırdığı yorumda Başkan Donald Trump'ta Almanya alerjisi olup olmadığını soruyor:

ÖNCELİK HEDEFİ ALMAN OTOMOBİLLERİ

"Almanya'nın savunma bütçesini Trump'ın selefleri de eleştiriyordu. Ama Trump çok sert çıkıyor, tehdit, yaptırım ve cezalandırma gibi kavramlar kullanıyor. Donald Trump sanki Almanya'yı gözüne kestirmiş. Avusturya Başbakanı Kurz da Beyaz Saray ziyaretinden sonra böyle bir izlenime kapıldığını söyledi. Trump'ın öncelikli hedefi ise Alman otomobilleri. Ama neden? Gençlik travması olabilir mi? Büyük anne babalarının memleketinin başarısını mı kıskanıyor? Köklerinden kopma refleksi mi gösteriyor? Sözde ABD'nin ulusal güvenliğini tehdit eden Alman otomobillerinin yüksek gümrük vergisiyle cezalandırılma tehlikesi savuşturulabilmiş değil. Avusturya Başbakanı otomotivin Orta Avrupa için ne kadar önemli olduğunu ve alacağı kararların komşu ülkeleri de doğrudan etkileyeceğini Trump'a anlatmakla iyi etti.”

Haber Ara