Dolar

32,3056

Euro

34,6858

Altın

2.414,97

Bist

10.045,74

Trablus'ta güvenlik önlemleri en üst seviyede

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) artan saldırı tehdidine karşı Trablus'ta güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-10 16:29:37

Trablus'ta güvenlik önlemleri en üst seviyede

TIMETURK | HABER MERKEZİ

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabı Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların güvenliği ve istikrarını sağlamak amacıyla tüm güvenlik güçlerinin görevlerinin başında olduğu ve artan saldırı tehdidine karşı en üst düzeyde önlemler alındığı ifade edildi.

HAFTER SALDIRABİLİR

UMH tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, General Halife Hafter'i destekleyen yabancı güçler işaret edilerek, "çok uluslu" güçlerin cuma günü Trablus'a girmeyi planladığı yönünde bilgi alındığı ve saldırı planlarının boşa çıkarıldığı belirtilmişti.

TEKRAR SALDIRABİLİR

Fakat Hafter güçlerinin halen Trbalus kapılarında olduğu biliniyor. UMH'nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın ifadesiyle "Birleşik Arap Emirlikleri, Rus güvenlik şirketi Wagner ve Sudan'daki Cancavid milisleri" gibi gruplardan destek alan Hafter'in tekrar saldırıya geçme ihtimali bulunuyor.

TÜRKİYE ASKER GÖNDERECEK Mİ?

Öte yandan Libya'da durum gergin bir haldeyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Libya'ya asker gönderilip, gönderilmeyeceği soruldu. Erdoğan, bugün katıldığı ve Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" etkinliğinde kendisine yöneltilen bu soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Asker gönderme konusunda biliyorsunuz şu anda Rusya'dan bir güvenlik şirketi söz konusu. Bu şirket, oraya güvenlikçilerini göndermiş vaziyette. Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa, o zaman Libya'ya da aynı şekilde elemanlarımızı gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra zaten önümüzde de herhangi bir engel söz konusu değildir."

UMH'NİN OPERASYONU: BURKAN EL GADAB

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana sürdüğü Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip UMH ile Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1316942

Haber Ara