Dolar

32,2934

Euro

34,6952

Altın

2.410,17

Bist

10.045,74

Toplu katliam yapan Taylandlı firari asker, teslim olmayınca öldürüldü

Tayland’ın Nakhon Ratchasima kentinde toplu katliam yapan firari asker, dün gece düzenlenen operasyonda öldürüldü. Jakrapanth Thomma isimli askerin, bir alışveriş merkezine girerek kalabalığın üzerine ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, 52 kişi de yaralanmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-09 10:13:08

Toplu katliam yapan Taylandlı firari asker, teslim olmayınca öldürüldü

Güney Doğu Asya ülkesi Tayland, dün yaşanan toplu katliamın yasını tutuyor.

Ülkenin kuzey doğusundaki Nakhon Ratshasima kentinde Jakrapanth Thomma isimli silahlı firari bir askerin, alışveriş merkezine girerek kalabalığın üzerine ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kışlada görev yapan üçüncü bir asker, yaralılara yardım eden bir doktor ve 63 yaşındaki bir kadının da olduğu belirtildi.

Firari askerin teslim olması için, olay yerine annesi getirildi. Annesin ve güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına cevapsız bırakan firari asker Jakrapanth Thomma, rehin tuttuğu 16 kişiyi de serbest bırakmayınca gece geç saatlerde operasyon düzenlendi.

Operasyonda firari askerin öldürüldüğü ve rehinelerin de kurtarıldığı açıklandı.

Öldürülen 32 yaşındaki Jakrapanth Thomma isimli firari askerin keskin bir nişancı olduğu, askeri birimlerde atıcılık eğitmeni yaptığı öğrenildi.

Ekran Resmi 2020-02-09 09.55.51

Tayland Başbakanı Dua Chan Ocha ise, askerin bu iğrenç eylemi gerçekleştirmesine neden olan temel güdünün "aldatıldığını hissettiği arazinin satışından duyduğu kin hissi" olduğunu açıkladı.

Başbakan Ocha, yaralıların ziyaret etmek için Nakhon Ratchasima kentine gittiği bildirildi.

Yetkililer ise, Surathampithak Kışlası'nda Jakrapanth Thomma adlı askerin, ilkin kışlada komutanını ve iki askeri öldürdükten sonra kaçırdığı askeri ciple firar ettiğini, daha sonra Nakhon Ratchasima kentindeki kalabalık bir alışveriş merkezine girerek sağa sola ateş açtığını belirtmişti.

2. Bölge Ordusu Komutanı Tuğgeneral Kongcheep Tantrawanich ise, firari askerin çavuş rütbesinde olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul, saldırıda hayatını kaybedenlerin cesetlerine ulaşıldığını ancak alışveriş merkezinde başka ölü ve yaralı olup olmadığının bilinmediğini açıkladı.

Ekran Resmi 2020-02-09 09.55.58

Haber Ara