$

Dolar

48,4483

Euro

56,3294

£

Sterlin

65,6172

Frank

59,9385

Gram Altın

6.964,7000

Bitcoin

3.917.376

$

Dolar

48,4483

Euro

56,3294

£

Sterlin

65,6172

Frank

59,9385

Gram Altın

6.964,7000

Bitcoin

3.917.376

Dünya

Times: Batılı müttefikler İran konusunda bölünmüş durumda

İngiliz Times gazetesi, İran'ın 2015'te varılan nükleer anlaşmada öngörülen kısıtlamaları aştığını açıklamasıyla, ABD ve müttefiklerinin bu konuda bir bölünme yaşadığını yazıyor.

28.06.2019 - 11:33
pinar
Times: Batılı müttefikler İran konusunda bölünmüş durumda
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Amerikan Savunma Bakanı Vekili Mark Esper'in Brüksel'deki NATO toplantısında, müttefiklerini İran'a karşı küresel koalisyona katmaya çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığını belirten gazete; Esper'in Avrupalı güçlere, Tahran'ın "nükleer şantajına" boyun eğmeme çağrısı yaptığı, ancak toplantıdan eli boş döndüğnü yazdı.

"NATO BU GERİLİME DAHİL OLMAK İSTEMİYOR"

Gazeteye göre Avrupalı diplomatlar, NATO'nun ABD ve İran arasındaki gerilimin içine çekilmesine izin verme konusunda genel bir isteksizlik olduğunu söylüyor. Bunun yerine, bölgede savaş şansını azaltmaya odaklanılması gerektiğini belirtiyorlar.

"İRAN CESARETLENDİ"

Financial Times'ta ise, "Tahran, ABD'ye direnişin işe yaradığından emin" başlıklı haber yayınlandı. Haberde ABD ile İran arasındaki son gerilim hatırlatılırken, Tahran'ın bir ABD İHA'sı vurduğu, ABD Başkanı Trump'ın da karşı saldırıya dakikalar kala bundan vazgeçtiği not düşüldü. Gazeteye göre bu durum "İran'ın lider kadrosunu, geri adım atmamanın doğru yaklaşım olduğuna ikna etti."

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın