Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

TikTok paylaşımı Büyükelçi'yi görevinden etti

Bolivya'nın Paraguay Büyükelçisi Mario Cronembold, TikTok paylaşımı yüzünden görevinden alındı. Videosunda Paraguay'ın ulusal içeceğiyle alay eden Cronembold, Paraguay parlamentosu tarafından 'istenmeyen kişi' ilan edildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-20 21:30:42

TikTok paylaşımı Büyükelçi'yi görevinden etti

Bolivya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Paraguay Büyükelçisi Mario Cronembold'u video paylaşım platformu TikTok'ta yer alan paylaşımı nedeniyle görevden aldığını duyurdu.

Sputnik'te yer alan haberde, Bakanlık tarafından yapılan, "Bilgiyi aldıktan ve koşulları değerlendirdikten sonra Büyükelçi Cronembold, 1 Kasım 2021'den itibaren görevinden alındı" açıklamasına yer verildi.

Cronembold, TikTok üzerinden Paraguay'ın ulusal içeceği 'terere' ile alay ettiği bir video yayınlamıştı.

Ekran Resmi 2021-11-04 13.02.25

Paraguay parlamentosu, paylaşımı 'hakaret' olarak nitelendirmiş ve Cronembold'u 'istenmeyen kişi' ilan etmişti.

Kaynak: halktv.com

  TikTok nedir?

Son dönemlerde oldukça popüler olan sosyal medya uygulamalarının başında gelen TikTok dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan sayısız ses ve görsel efekt vasıtasıyla, kullanıcıların kısa videolar çekerek takipçileri ile paylaşmasına yarayan bir platform olan TikTok, devlet başkanlarından sanatçılara birçok kişi tarafından sıklıkla paylaşımların yapıldığı bir mecradır. İçerik bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan TikTok, sohbetten dansa ve hatta çeşitli canlandırmalara kadar genişleyen bir ağa sahiptir.

iOS ve Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda kullanılan TikTok uygulaması sayesinde, kullanıcılar istedikleri içerikleri kısa videolar şeklinde yapabilmektedir. Çekilen kısa videolar TikTok üzerinden paylaşıldıktan sonra Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden de eş zamanlı olarak paylaşılabilmektedir. TikTok nasıl kullanılır?

Öncelikle TikTok uygulaması cep telefonuna indirilir.

Daha sonra profil simgesine tıklanarak kullanıcı kaydı yapılır.

Telefon numarası, mail veyahut diğer sosyal medya hesapları ile TikTok'a kaydolmak oldukça kolaydır.

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, ekranın sol üst kısmında yer alan mercek simgesine tıklanarak TikTok profilleri ve istenilen etiketler araştırılabilmektedir.

Arama kısmında yer alan profiller takip edildiği taktirde, bu profillere ait paylaşımlar kullanıcı ana ekranına düşecektir.

Sağ alt kısımda yer alan mesaj bölümünden ise bildirim ve mesaj alma işlemleri yapılabilmektedir.

TikTok üzerinden video paylaşımı yapmak isteyen kullanıcılar, altta yer alan menünün ortasındaki + simgesine tıklayarak, paylaşmak istenilen videonun seçilmesine veyahut oluşturulmasına olanak tanımaktadır.

Video paylaşımana ek olarak, paylaşma esnasında üst kısımda yer alan “Ses Seçin” sekmesinden, videoya müzik eklenebilmektedir.

Hali hazırda mevcut bir videoyu galeriden alıp TikTok'a koymak isteyen kullanıcılar ise, sağ alt kısımda yer alan Yükle sekmesinden, galeriden direk olarak videoyu alıp uygulamaya aktarmaktadır.

Haber Ara