Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

The Wall Street Journal El Hol için uyarıyor: 10 bin çocuk IŞİD saflarına katılabilir

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, PYD kontrolündeki El Hol kampı için yaptığı haberde burada kalan 10 bin çocuğun IŞİD'e katılma potansiyeli olduğunu duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 16:25:30

The Wall Street Journal El Hol için uyarıyor: 10 bin çocuk IŞİD saflarına katılabilir

The Wall Street Journal'da Isabel Coles imzasıyla yayınlanna haberde El Hol kampına dikkat çekildi ve buradaki çocukların çoğunun 5 yaşın altında olduğu belirtildi ve kamplarda yaşam standartlarının kötüleştiği ifade edildi.

"ÇOCUKLARI KURTARIN"

“Çocukları kurtarın” alt başlığıyla yayınlanan haberde, kampta yaklaşık 10 bin çocuğun bulunduğu, çare üretilmediği takdirde ileride daha büyük tehlikelerin baş göstereceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

ÜLKELERİNE DÖNMEK İSTİYORLAR

Haberde, bir grup IŞİD mensubu kadının ülkelerine dönmek istediği aktarıldı.

Fakat Avrupa'da birçok ülke IŞİD'li vatandaşlarını üleye getirmek için çaba harcamıyor. Bazı ülkeler yalnızca çocukları kabul ederken bazıları hiçbirini istemiyor. Son olarak Danimarka, çocukları da istemediğine ilişkin açıklama yaparak "Ailelerin ülkeye sırtını döndüğü ve o an kendileri ve çocukları için bir tercih yaptığını" söyledi.

Haberde bir grup kadının çocuklarının ileride IŞİD saflarına katılmasını istediği de belirtildi. Yine habere göre birçok kadın da kaçakçıların yardımıyla kamplardan kaçmış durumda.

Haber Ara