Dolar

32,1978

Euro

35,0840

Altın

2.421,29

Bist

10.556,80

'Tek başına İsrail propagandasından daha güçlü'

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda üç yaşındaki torununu kaybeden Halid Nabhan, torunu Rim'den geriye kalan tek şeyi, küpesini yakasına takarak onun anısını yaşatıyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-22 20:24:53

Nabhan'ın torununun cansız bedenini kucakladığı, gözlerini öptüğü, saçlarını ve yüzünü okşadığı ve ona "ruhumun ruhu" dediği görüntüler manşetlere taşındı.

Rim'in vefatından dolayı kalbinin nasıl acıdığını anlatan Nabhan, o anda kameraya alındığından haberi olmadığını söyledi.

"İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki evimizi bombalaması sonucu üzerimize düşen moloz yığınlarıyla uyandık" diyen Nebhan, enkaz altında kaldıklarını ifade etti. Oğlu ve kızı yaralanırken, Rim ve 5 yaşındaki kardeşi Tarık hayatını kaybetti.

Nabhan, hayattayken her zaman neşe kaynağı olan, "canım, kalbim, iki gözüm" diye seslendiği Rim'le yaşadığı anılardan vazgeçemediğini söyledi.

Saldırının gece gerçekleştirildiğini belirten Nabhan, saldırı öncesinde kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadığını ifade etti.

Nabhan, "Rim, o benim sevgilim. Kalbim kırık. Uyuyorum ve uyanıyorum, gözlerim yaşlarla dolu. Rim'le aynı evde yaşıyorduk. Onunla her gün oyun oynardım, ona sadece 'sevgilim' demem, 'kalbim, iki gözüm' derdim. Onu çok özlüyorum."

Nabhan, İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasındaki insani aranın yedinci gününde, kuşatma altındaki bölgedeki torunlarının mezarlarını düzenli olarak ziyaret ediyor.

"Torunlarım şehit olduğundan beri mezarlarına gidiyorum. Sanki uyuyorlar. Onlara 'Nasılsınız?' diye soruyorum. Onlarla konuşuyorum, bu acıyı unutmak mümkün değil" dedi.

Nabhan, torununun kalan tek kulağına değer veriyor ve kaybının yasını tutarken onu öpüyor. "Ondan geriye kalan tek şey bu. Diğer küpesi kayıp. Bunu hatıra olarak aldım ve yakamda taşıyorum."

"Benden muz, elma, karpuz istediler ama alamadım. Saldırılar bittiğinde torunlarıma muz, karpuz ve şavurma (kebap dürümü) alacağıma söz verdim. Birlikte pazara gidecektik, meyve alacaktık, şavurma alacaktık ama kaybettik."

"Rim, hayatımın bir parçasıydı, her zaman onun büyüdüğünü, üniversiteye gittiğini ve uzmanlık alanını seçerken bana danıştığını hayal ettim."

"Çocuklarımızın bombalanacağını hiç düşünmemiştim. Evet, kalbim ağrıyor. Beni filme aldılar, herkes gördü. Filme çekildiğimin farkında bile değildim. Ama burada kameraya yakalanmayan ve kalpleri yanan birçok kişi var."

Haber Ara