Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Tanzanya'da kilise ayininde izdiham: 20 ölü

Tanzanya'da bir stadyumda düzenlenen kilise ayininde çıkan izdihamda 20 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Yetkililer, gece yapılan ayinin aşırı kalabalık ve havanın karanlık olması dolayısı ile ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-02 12:19:37

Tanzanya'da kilise ayininde izdiham: 20 ölü

Tanzanya'da bir stadyumda düzenlenen kilise ayininde çıkan izdihamda 20 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Tanzanya'da bir hükümet yetkilisinin verdiği bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki  Kilimanjaro Dağı'nın yamaçlarına yakın Moshi kasabasında ayin için bir stadyumda toplanan binlerce kişi izdihama neden oldu.

Reuters haber ajansına konuşan Moshi bölge komiseri Kippi Warioba, olayda yirmi kişinin öldüğünü ve 16 kişi de yaralandığını söyledi.

Kippi Warioba, ölenlerin 5'inin çocuk olduğu belirtti.

Ayini düzenleyen rahip Boniface Mwampos, ibadet edenlere refah vaad eden ve hastalıkları iyileştirmek için "kutsanmış yağ" ayini düzenledi.

Yetkililer, gece yapılan ayinin aşırı kalabalık ve havanın karanlık olması dolayısı ile ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Tanzanya'da son yıllarda insanları yoksulluktan kurtarmayı ve mucize tedaviler geliştirmeyi vaat eden "refah müjdecisi" papazlarının sayısında  artış görülüyor.

55 milyon nüfuslu ülkede binlerce kişi, Pentikostal Klisesinin cemaati. Pentikostal Kilisesinin ana gelir kaynağının ise ibadet edenlerinin gelirlerinin yüzde 10'nu kiliseye verdiği ve "tithe" adı verilen katkı payı olduğu biliniyor.

Haber Ara